MHP'li Yılmaz'dan Tarım Bakanlığı'na Gübre Tepkisi
Haber Detayı
12 Şubat 2021 - Cuma 11:13 Bu haber 2631 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Tarım Bakanlığı'na Gübre Tepkisi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, gübre fiyatı artışı konusunda mazeret üreten Tarım Bakanlığı yetkililerine tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Tarım Bakanlığı'na Gübre Tepkisi

Tarımsal üretim girdisi artışının önemli kısmını oluşturan gübre fiyatına yapılan zamlara tepki gösteren MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, gübre fiyatlarındaki artışın sadece çiftçileri değil tüm ekonomiyi etkilediğini belirterek, Tarım Bakanlığı yetkililerinin gübre fiyatı artışlarına ürettiği mazeretlerin geçersiz olduğunu söyledi.

 

GÜBRE FİYATLARINDA ARTIŞ TÜM EKONOMİYİ KÖTÜ ETKİLİYOR

 

Gübre fiyatlarındaki artışın çifçilere ve ekonomiye olan kötü etkisine dikkat çeken MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Tarımsal üretim girdilerinin önemli bir kısmını oluşturan gübre son bir yıl içinde yüzde 50'nin üzerinde zamlanmıştır. Gübre fiyatlarındaki bu artış, çiftçinin üretimine sekte vurmasının yanı sıra gıda fiyatlarında ve gıda enflasyonunda aşırı artışa sebep olacaktır.'' dedi.

 

TARIM BAKANLIĞI YETKİLİLERİNİN ÜRETTİĞİ MAZERETLER GEÇERSİZDİR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Tarım Bakanlığı yetkililerinin gübre üreticileriyle yaptığı toplantıda sanayicinin haklı serzenişlerinin yanı sıra geçerli olmayacak mazeretleri tüm kamuoyu tarafından takip edilmektedir. Bu mazeretlerin başında gelen döviz kuru artışı tamamen geçersizdir. Zira geçen yıldan bu yıla kadar dövizdeki artış yüzde 20'yken gübre fiyatlarındaki artış yüzde 50'nin üzerindedir. Petrol fiyatlarıysa varil fiyatında artış bir yana yıl içinde düşüşler yaşanmıştır. Bu arada çiftçilere destek olması gereken Tarım Kredi Kooperatifi ve alt kuruluşu GÜBRETAŞ dünyadan bir haber borsa oyuncusu olmanın peşine düşmüştür.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, gübre fiyatı artışı, konusunda, mazeret üretmeyin, Tarım Bakanlığı, çiftçiler, girdi maliyeti, enflasyon, ziraat, maliyet, ekonomi
Yorumlar
Haber Yazılımı