MHP'li Yılmaz'dan OTC İlaçlarına Yönelik Yasaklama Önerisi
Haber Detayı
24 Şubat 2021 - Çarşamba 09:06 Bu haber 4047 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan OTC İlaçlarına Yönelik Yasaklama Önerisi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, OTC ilaçlarının kontrolsüz şekilde market, internet, benzinlik, aktar ve benzeri yerlerde satılmasının yasaklanmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan OTC İlaçlarına Yönelik Yasaklama Önerisi

Zincir marketlerde sigara ve elektronik eşyaların satışının engellenmesi tasarısınına yeni maddeler eklenmesini isteyen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, zincir marketlerde OTC veya gıda takviyesi adı altında vitamin ve benzeri ilaçların eczane dışında satılmasının engellenmesini istedi.

 

ZİNCİR MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAĞINI DESTEKLİYORUZ

 

Zincir marketlerde sigara ve elektronik eşyaların satışının engellenmesi tasarısını destekleyen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, tasarıya ek yapılmasını isteyerek, ''Küçük esnafı korumaya dönük, zincir marketlerde sigara ve elektronik eşyaların satışının engellenmesi tasarısı doğru ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Ancak, aynı zincir marketlerde OTC veya gıda takviyesi adı altında vitamin ve benzeri ilaçları eczacılar olmadan rahatlıkla satılmasının engellenmesi bu tasarıya eklenmelidir.'' dedi.

 

OTC İLAÇLARININ ECZANE DIŞINDA SATILMASI YASAKLANMALIDIR

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''OTC ilaçlarının kontrolsüz şekilde market, internet, benzinlik, aktar ve benzeri yerlerde satılması, vatandaşımızın sağlığı açısından oldukça sakıncalı ve risklidir. Zira, yapılan araştırmalar neticesinde bu ürünlerin içerisinde ciddi yan etki oluşturabilecek etken maddeler bulunduğu tespit edilmiştir. hazırlanan tasarıya, vitamin ve benzeri OTC ilaçların satışının eczane dışında satılmasının engellenmesi maddesi ilave edilmeli, eğer 1.500 metrekare üzeri zincir marketlerde OTC satışına müsaade edilecekse her market başına, cirosuna göre eczacı istihdamında bulunması şartı getirilmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, OTC ilaçları, kontrolsüz şekilde, marketlerde, zincir marketlerde satışı, yasaklanmalı, eczacı olmadan, vitamin, benzinlik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı