MHP'li Yıldız'dan Sözde Ülkücülere Ülkücülük Dersi
Haber Detayı
03 Mayıs 2021 - Pazartesi 10:55 Bu haber 2802 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Sözde Ülkücülere Ülkücülük Dersi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ülkücülük hakkında hariçten gazel okuyanların sözlerinin boş bir gevezelikten ibaret olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Sözde Ülkücülere Ülkücülük Dersi

Mahkemelere yansıyan Türkçülük Turancılık davasının tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Ülkücü Hareket'in Türk milliyetçiliğinin özel adı olduğunu ve sadece MHP’de temsil edildiğini belirterek, hariçten gazel okuyanların sözlerinin boş bir gevezelikten ibaret olduğunu söyledi. 

 

MAHKEMELERE YANSIYAN TÜRKÇÜLÜK TURANCILIK DAVASI

 

Mahkemelere yansıyan Türkçülük Turancılık davasının tarihsel gelişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye Cumhuriyetinin temelini Türklük şuuru, Türk Milliyetçiliği ve Türk Kültürü oluşturur. Atatürkün ölümünden sonra bu temel felsefeye karşı bir kampanya başlatıldı. 77 Yıl önce, Türkçülük Turancılık davasına bakan 2 no’lu Sıkıyönetim Mahkemesi kararı: 3 Mayıs Milli bir ideolojinin, Milli olmayan bir ideolojiye karşı tepkisinden ibarettir. Hükümet, izlediği politikalarla Sovyetler Birliği’ni memnun ederken, CHP, içindeki muhalifleri bu davaya dahil ederek tasfiye etmek istemiştir. Savcı Salim Alöç’ün açtığı dava; Atsız Hocanın savunmasında belirttiği gibi, Açık kapıları zorlama davasıdır.'' dedi.

 

TÜRKÇÜLÜK HAKKINDA YAZILANLAR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Ahmet Vefik Paşa, Süleyman Paşa Hüseyinzade Ali Bey, Necip Asım, Veled Çelebi, Mehmet Emin Yurdakul yazıları ve şiirleriyle Türkçülüğün ilk önder kalemleridir. Saygı ve rahmetle anıyorum. 1939 yılından itibaren : Reha Oğuz Türkkan’ın Bozkurt, Ergenekon ve Gök-Börü; Yusuf Ziya Ortaç ve Orhan Seyfi Orhon’un Çınaraltı; Dr. Rıza Nur’un Tanrıdağ; Dr. Hasan Ferit Cansever’in Türk Yurdu; Atsız’ın Orhun, Dr. Fethi Tevetoğlu’nun, Kopuz dergileri yayınlanmıştır.'' dedi.

 

ÜLKÜCÜ HAREKET MHP'DE TEMSİL EDİLİR GERİSİ GEVEZELİKTEN İBARETTİR

 

MHP'ye ihanet edip başka kulvarlarda at koşturanların Türk Milliyetçiliği ve Ülkücülük konusunda hak iddia etmelerine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Günümüze gelirsek; Ülkücü hareket, Türk milliyetçiliğinin özel adıdır ve sadece MHP’de temsil edilir. Gerisi boş bir gevezelikten ibarettir.'' dedi.

 

TÜRKÇÜLÜK TURANCILIK DAVASINDA YARGILANANLAR

 

Türkçülük Turancılık davasında yargılanan Türk Milliyetçilerinin isimlerini paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Türkçülük Turancılık davasının başta Başbuğumuz olmak üzere tüm sanıklarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Aynı davadan sanık olarak Mehmet Külahlıoğlu ve Osman Yüksel Serdengeçti de bir süre tutuklu kalmış, tüm sanıklar yapılan yargılamalar sonunda beraat etmişlerdir.'' dedi.

 

1-Alparslan Türkeş, Piyade Üsteğmen 

 

2-Hasan Ferit Cansever, Dr. Yüzbaşı 

 

3-Fethi Tevetoğlu, Dr. Üsteğmen 

 

4-Nurullah Barıman, Piyade Teğmen 

 

5-Zeki Özgür (Sofuoğlu), Topçu Asteğmen

 

6-Fazıl Hisarcıklı, Ulaştırma Asteğmen 

 

7-Nihal Atsız, Edebiyat Öğretmeni

 

8-Hüseyin Namık Orkun, Tarih Öğretmeni 

 

9-Nejdet Sancar, Balıkesir Lisesi Edebiyat Öğretmeni

 

10-Saim Bayrak, Temyiz Mahkemesi Evrak Memuru 

 

11-İsmet Rasin Tümtürk, İstanbul Belediyesi Murakıbı 

 

12-Cihat Savaşfer, Y. Mühendis Mektebi Öğrencisi

 

13-Muzaffer Eriş, Y. Mühendis Mektebi Öğrencisi 

 

14-Fehiman Altan, Y. Mühendis Mektebi Öğrencisi 

 

15-Yusuf Kadıgil, Lise Öğrencisi 

 

16-Cebbar Şenel, Adana Adliyesi'nde Hakim Adayı 

 

17-Zeki Velidi Togan, Türk Tarihi Profesörü 

 

18-Orhan Şaik Gökyay, Ankara Konservatuarı Direktörü

 

19-Hikmet Tanyu, İçişleri Bakanlığında Memur 

 

20-Reha Oğuz Türkkan, İstanbul Üniversitesi Doktora Öğrencisi 

 

21-Hamza Sadi Özbek, Aydın Maliye Tahsilat Şefi 

 

22-Cemal Oğuz Öcal, Gazi Eğitim Enstitüsü Öğrencisi 

 

23-Said Bilgiç, Ankara Adliyesi'nde Hakim Adayı

 

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Ülkücülük hakkında, sözde ülkücüler, Ülkücü MHPde olur, mahkemelere yansıyan, Türkçülük Davası, 3 Mayıs, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı