MHP'li Yıldız'dan Milletvekillerine: Yüzleşme Zamanı
Haber Detayı
15 Haziran 2023 - Perşembe 10:37 Bu haber 2435 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Milletvekillerine: Yüzleşme Zamanı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dosyası olan Milletvekillerine yüzleşme zamanının geldiğini hatırlattı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Milletvekillerine: Yüzleşme Zamanı

TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonunun 27. dönemde fezlekesi bulunup da 28. dönemde tekrar seçilemeyen Milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyalarını Cumhurbaşkanlığına iade etmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu dosyası olan Milletvekillerine yüzleşme zamanının geldiğini hatırlattı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ FEZLEKELERİ DEFALARCA HATIRLATMIŞTI

 

Çeşitli suçlamalardan dolayı hakkında Fezleke hazırlanan Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını defalarca gündeme getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM'de bekleyen 1.600 Fezleke'nin utanç verici bir bozulma olduğunu ve siyasetin bu bozulmaya öncülük edemeyeceğini belirterek, ''TBMM'de bekletilen 915'i HDP'li, 248'i CHP'li, 57'si DBP'li, 33'ü bağımsız, 14'ü Ak Parti'li, 12'si İyi Parti'li, 9'u TİP'li, 6'sı DP'li, 2’si MHP’li Milletvekillerine ait fezlekelerle ilgili savsaklamaya son verilmelidir.'' demişti.

 

MUHALEFET SESSİZ SİYASİ İKTİDAR NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR?

 

CHP ve HDP'nin sesini hiç çıkarmadığı, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İP'e un sererek açıkça konuşamadığı dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda; Muhalefet partilerinin sessiz kalması bir şekilde anlaşılabilirken, Ak Parti'nin hala neden beklediği merak konusu olmuştu. Suçlarıyla yüzleşmeyen Milletvekillerinin ''Nasıl olsa komisyonda görüşülmez'' diyerek sahte kabadayılıklara devam etmesinin Türk Milletinin adalet duygusunu yaraladığını belirten Feti Yıldız, Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezlekelerin karara bağlanması için TBMM gündemine getirilmemesine tepki gösterip siyasi iktidara çağrıda bulunmuştu.

 

FETİ YILDIZ'DAN 28 MAYIS SEÇİMİ SONRASINDA FEZLEKE AÇIKLAMASI

 

Cumhurbaşkanı adayı olduğu için Milletvekili seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan 28 Fezlekeyi hatırlatıp, artık dokunulmazlık zırhı olmayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanması için Yargının harekete geçmesi gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş  Fezlekeler Anayasa ve Adalet Komisyonu raflarında bekliyor. Cumhuriyet Başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine, görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış 28 adet Fezlekeyi  iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak  dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder.'' dedi.

 

SEÇİLEMEYEN MİLLETVEKİLLERİNİN YARGILAMA SÜRECİ BAŞLIYOR

 

Karma komisyonda bekleyen özellikle terörle ilgili fezlekeler konusunda defalarca çağrı yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın artık çağrı yapmasına gerek kalmayan bir gelişme oldu. TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu, 27. dönemde fezlekesi bulunup da 28. dönemde tekrar seçilemeyen Milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyalarını Cumhurbaşkanlığına iade etti. Cumhurbaşkanlığı, aralarında Cumhurbaşkanı adayı olduğu için Milletvekili seçilemeyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu ve büyük çoğunluğu muhalefet Milletvekillerine ait olan 1.190 dokunulmazlık dosyasını, Adalet Bakanlığı'na gönderecek. Adalet Bakanlığı ise fezlekesi bulunan Milletvekillerinin dosyalarını Savcılığa havale edecek.

 

FETİ YILDIZ'DAN MİLLETVEKİLLERİNE: ŞİMDİ YÜZLEŞME ZAMANI

 

Fezlekesi olup da dokunulmazlıkları olduğu için bir türlü yargılanamayan Milletvekillerinin, 28. dönemde tekrar seçilemediklerinden dolayı dokunulmazlıklarının kalktığını hatırlatan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yüzleşme zamanının geldiğini belirterek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Yüzleşme zamanı; TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, yeni dönemde seçilemeyen milletvekillerine ait 1190 dokunulmazlık dosyasını, Cumhurbaşkanlığı'na iade etti. Adalet Bakanlığı gereği için dosyaları ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklara gönderecek.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Milletvekili, dokunulmazlık dosyası, Fezleke, Yargı
Yorumlar
Haber Yazılımı