MHP'li Yıldız'dan Yargıya Çok Konuşulacak Manidar Soru
Haber Detayı
14 Haziran 2023 - Çarşamba 09:21 Bu haber 1991 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Yargıya Çok Konuşulacak Manidar Soru
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, verilen hazine yardımının nasıl geri alınacağı ve kararın süresi hakkında manidar sorular sordu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Yargıya Çok Konuşulacak Manidar Soru

HDP'nin Hazine Yardımı hesaplarına bloke konulması, sonra kaldırılması ve yeniden bloke konulması hakkında Yargıya manidar sorular soran MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, tedbir kararlarının HDP'nin kapatılma kararının sonuçlanmasına kadar neden devam etmediğini sordu.

 

HDP'NİN HAZİNE YARDIMI HESAPLARINA BLOKE KONULMASI

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, 2023 seçimlerinden önce PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Hazine Yardımı hesaplarına bloke konulmuştu. Ancak, Anayasa Mahkemesi konulan blokeyi kaldırmıştı. Milletvekili Adaylarını Yeşil Sol Parti'den gösteren HDP, 14 Mayıs seçimlerine katılmayınca ortalık karıştı. Hazine, seçimlere katılmayan bir siyasi partiye seçim yardımı yapmış pozisyonuna düşmüştü. Harekete geçen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin Hazine Yardımı hesaplarına yeniden bloke konulmasını talep etti. Anayasa Mahkemesi'nin kararına defalarca tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, tedbir kararlarının HDP'nin kapatılma kararının sonuçlanmasına kadar neden devam etmediğini sordu.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: MANTIKLI BİR AÇIKLAMANIZ VAR MI?

 

HDP'nin Hazine Yardımı hesaplarına bloke konulması hakkında Yargıya manidar sorular soran MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''HDP'nin kapatılması davasında 'terör örgütü ile organik bağının devam ettiği, Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı' gerekçesiyle Hazine yardımı bulunan hesaplarına 5 Ocak’ta bloke konulmuş, 9  Mart’ta 7 ye karşı 8 oy ile kaldırılmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, YSK’nın yazısı üzerine; HDP'nin seçimlere girmemesi sebebiyle bu partiye yapılan toplam 600 milyon 343 bin TL hazine yardımının 400 milyonluk kısmına yeniden tedbir konulmasını talep etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın bu talebinin dava sonunda kapatma kararı verilip verilmemesiyle bir ilgisi yok. Peki… Seçimler için yapılan hazine yardımı nasıl geri alınacak? Tedbir kararları dava sonuna kadar niçin devam etmez, mantıklı bir açıklaması var mı?'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Hazine yardımı, Bloke
Yorumlar
Haber Yazılımı