MHP'li Yıldız'dan MHP'yi Hedef Gösteren Arınç'a Ayar
Haber Detayı
15 Temmuz 2022 - Cuma 10:38 Bu haber 2391 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan MHP'yi Hedef Gösteren Arınç'a Ayar
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, KHK'lılara MHP ve Hukukçu yöneticileri hedef gösteren Bülent Arınç hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan MHP'yi Hedef Gösteren Arınç'a Ayar

Bulduğu her fırsatta MHP, Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı aleyhine açıklamalarda bulunan ve son yaptığı konuşmasında KHK'lılara MHP ve Hukukçu yöneticileri hedef gösteren TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, asıl mesleği Avukatlık olduğu halde Ceza Hukuku ve İnfaz Hukuku konusunda stajyer avukat seviyesine bile erişemeyen Bülent Arınç'ın, MHP'li Hukukçulara sataşarak bir mesafe alamayacağını söyledi.

 

BÜLENT ARINÇ KHK'LILARA, MHP VE YÖNETİCİLERİNİ HEDEF GÖSTERDİ

 

Ankara’da Çankaya Belediyesi'nin bir salonunda, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı'nın düzenlediği Olağanüstü Hal Hukuku konferansına konuşmacı olarak katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, KHK'lıların Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevlerine iade edilebileceğini savunarak, KHK'lıların içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için sadece Ak Parti ile temas kurmalarının yeterli olmayacağını, MHP ile de temas kurmaları gerektiğini söyledi. Bülent Arınç, MHP'nin Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ı, isim vermeden KHK'lılara hedef gösterdi. 

 

BÜLENT ARINÇ: FETÖ'CÜ DERLER DİYE MEYDANLARA ÇIKAMADIM

 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendisine FETÖ'cü suçlaması yapılabileceğinden dolayı meydanlara inmediğini ifade eden TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, ''KHK'ların bir facia olduğunu söylediğimde büyük bir fırtına koptu. Fakat KHK mağdurlarının çoğu bile bana sahip çıkmadı, beni savunmadı. Onlara, biraz bağırın da sesiniz duyulsun dedim. Bu KHK'lar benim en yakınlarımda bulunanları mağdur etti. Ankara'da hain bir darbe girişimi yaşanıyor. Kars'ın Digor kazasındaki bir imam irtibat, iltisak ve aidiyet sebebiyle işinden oluyor. Hatta birilerinin ifadesiyle hakkında dava açılıp mahkum edilebiliyor. KHK'larla her evde 3-5 terörist olduğu yönündeki bir kapsama alanı yanlıştır. Her şey hukuk içinde olmalıdır. KHK'lılar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevlerine iade edilebilir. Siyasette bugün Cumhur İttifakı söz sahibiyse, hedefinizde sadece Ak Parti olmamalı. MHP ile ilgili neden bir çalışmanız yok? Sayın Bahçeli'ye, onun hukukçu olduğunu bildiğimiz veya zannettiğimiz milletvekillerine neden ulaşmıyorsunuz? Onlar da söz sahibi. O kadar söz sahibi ki, iki sene önce gerçekleştirilen bir şartlı tahliye mekanizmasına istediklerini koydular, istemediklerini terör suçlusu ilan ettiler.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN BÜLENT ARINÇ'A HUKUK DERSİ 

 

Kendisini ve MHP'yi KHK'lılara hedef gösteren TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Bülent Arınç, CHP, 14 Nisan 2020 Tarihinde yasalaşan 7242 Sayılı CGTİHK (İnfaz Kanunu) değişikliğin 14 maddesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia ederek iptalini ve yürürlüğünün durdurulmasını istemiş, AYM Genel Kurulu bu talebi reddetmişti. İnfaz değişikliğiyle terör, cinayet, uyuşturucu, kadına şiddet ve cinsel suçlar haricinde kalan suçlar İçin cezanın yarısı oranında infaz uygulanacağı hüküm altına alınmış ve  95 Bin kişi tahliye edilmişti. Milli istihbarat Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar kapsam dışında kalırken, örgüt kuran ve yönetenlerin cezaları ile tefecilik yapanlar ile canavarca hisle kasten yaralama suçunu işleyenlere verilecek cezalar ise artırılmıştı. Görülen o ki, Ceza Hukuku ve İnfaz Hukukunu öğrenememiş ve öğrenmeye çalışmamışsınız. MHP'li Hukukçulara sataşarak alacağınız bir mesafe yoktur. Son beyanatınızla stajyer avukat seviyesini bile ıskalamanıza gerçekten üzüldüm.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN 15 DARBE GİRİŞİMİ DAVALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

 

Küresel güçlerin desteğiyle yapılan 15 Temmuz Hain darbe girişimiyle ilgili yargılamalar hakkında sosyal medya hesabından, ''FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 darbe davasında, haklarında hüküm kurulan 8 bin 725 sanıktan 1634'ü ağırlaştırılmış müebbet, 1366'sı da müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılanların 85'i general, 1116'sının subay, 226'sının astsubaydı. 293 fiili darbe davasından 289 dosyada mahkemeler kararını verilmiştir. Bu davaların temyiz incelemesinde; Yargıtay 119'u hakkında onama veya düzelterek onama kararı, 46'sı hakkında bozma/kısmen bozma kararı verilmiştir. Muhalefetin tüm çaba ve dezenformasyon girişimleri boşa çıkarılmış ve NATO kayıtlarına FETÖ/PDY terör örgütü olarak girmiştir.'' diyerek bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 15 Temmuz Hain darbe girişimine karşı Türk Milletinin verdiği destansı mücadeleyi överek, ''Aziz Türk Milleti, çeşitli kılık ve kisvelere bürünmüş tüm saldırı ve darbelere rağmen demokrasiyi korumayı ve yaşatmayı bilmiştir. Ne mutlu Türküm diyene.'' dedi.

 

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 


 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Feti Yıldız, MHP, Hukukçu, yöneticiler, hedef gösteren, MHP, 15 Temmuz
Yorumlar
Haber Yazılımı