MHP'li Yıldırım'dan Muhalefeti Çıldırtacak Açıklama
Haber Detayı
08 Ağustos 2021 - Pazar 14:48 Bu haber 1540 kez okundu
 
MHP'li Yıldırım'dan Muhalefeti Çıldırtacak Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, orman yangınlarını söndürme sorumluluğunun kime ait olduğu konusunda muhalefeti çıldırtacak bir açıklama yaptı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldırım'dan Muhalefeti Çıldırtacak Açıklama

Bengü Türk TV'de yayınlanan Cem Açıkgöz'ün sunduğu Günün Raporu proğramında orman yangınlarının söndürülmesi sorumluluğunun kime ait olduğu hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Büyükşehir il sınırları içerinde olan yangınları söndürme sorumluluğunun esas olarak Hükümette olmadığını kanunen Büyükşehir Belediyelerinde olduğunu söyledi.

 

BÜYÜKŞEHİR OLAN İLLERDE YANGIN SÖNDÜRME SORUMLULUĞU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEDİR

 

Cem Açıkgöz'ün ''Yangınların söndürülmesinde sorumluluk kime aittir?'' sorusuna cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, yaptığı açıklamada, ''Yeni çıkan Büyükşehir yasasıyla köy statüsündeki yerleşim yerleri mahalle oldu. Büyükşehir olmayan İllerde eski düzen devam ederken, Büyükşehir olan İllerde, eskiden İl Özel İdaresinin hizmet ettiği köylerin sorumluluğu, mahalle olması hasebiyle Büyükşehir Belediyelerine geçti. Ulaşım, yol, altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve yangını söndürme hizmetlerinin sorumluluğu Büyükşehir Belediyelerine aittir. Yani Büyükşehir il sınırları içerinde olan yangınları söndürme sorumluluğu esas olarak Hükümette değil, Büyükşehir Belediyelerindedir. Ona göre Büyükşehir Belediyelerine Merkezi bütçeden para gönderilir.'' dedi.

 

MUHALEFETİN DURUMU HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ OLMA HALİDİR

 

Cem Açıkgöz'ün ''Yangınların söndürme sorumluluğu tartışmasını kim başlattı?'' sorusuna cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, ''Bunu kim başlattı? Sorumlu kim tartışmasını CHP ve İyi Parti başlattı. Ormanı yakanlarla siyaset yapıyorsunuz, yangını söndürmeye çalışanları suçluyorsunuz. Yani siz HDP ile siyaset yapıyorsunuz, HDP'nin uzantıları ateş bilmem ne çocukları yangın çıkarıyor PKK'lılar, şimdi bunu söndürmeye çalışanlara da saldırıyorsunuz. Yani hem suçlusunuz hem güçlüsünüz. Hükümetin sorumluluğu yok mu? Tarım ve Orman Bakanlığı'nın elbetteki sorumlulukları vardır ama kanunen Belediyelerin sorumluluğu vardır. Burada el birliğiyle orman yangınlarının söndürülmesi gerekmektedir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yaşar Yıldırım, orman yangınlarını, söndürme sorumluluğu, yetkisi kimde, sorumluluk tartışması, yakanlar, siyaset yapan
Yorumlar
Haber Yazılımı