MHP'li Yalçın: Safınız Belli Ama Emri Nereden Aldınız?
Haber Detayı
18 Ekim 2023 - Çarşamba 13:06 Bu haber 1552 kez okundu
 
MHP'li Yalçın: Safınız Belli Ama Emri Nereden Aldınız?
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, rengini ve safını belli eden muhalefetin emri nereden aldığını sorguladı.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın: Safınız Belli Ama Emri Nereden Aldınız?

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM'de oylanırken Hayır oyu veren CHP'ye tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, terörle mücadele için ihtiyaç duyulan tezkereye hayır oyu vererek rengini belli eden CHP'nin, Türkiye'nin bekasına tasallut eden hainlerle aynı safta yer almasının esasen kimin talebi olduğunu sorguladı.

 

CHP'NİN IRAK VE SURİYE TEZKERESİ SINAVI

 

30 Ekim 2023 tarihinde süresi dolacak olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye sınır ötesi harekat yapabilmesine imkan tanıyan Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin, TBMM'de 2 yıl daha uzatılması Türkiye'nin milli güvenliği açısından çok önemliydi. Filistin - İsrail cephesinde yaşanan son çatışmaların tüm Ortadoğu'ya yayılacağı ihtimalinin konuşulduğu ortamda, tezkere süresinin 2 yıl daha uzatılması daha da önem arzediyordu.

 

Geçmiş yıllarda aynı tezkereye defalarca Evet oyu verdiği halde son dönemlerde HDP ve TİP ile birlikte Hayır oyu veren CHP, tezkere içinde yabancı askerlerin de Türkiye’de bulunma maddesinin olduğu gerekçesiyle TBMM'de dün yapılan oylamada yine Hayır oyu verdi. CHP’li vekillerin hayır oyu kullanmasına rağmen, Irak ve Suriye için hazırlanan tezkere TBMM’den geçti ama tartışmaları bitmedi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

 

TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada sudan bahanelerle tezkereye Hayır oyu veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bak Sayın Kılıçdaroğlu, sen de iyi biliyorsun ki, Türkiye’ye gayri meşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, çiğnenmesi gerekecek bir bedenimiz vardır, onlar da vatana, millete bin defa feda olsun.'' dedi. 

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA İLK TEPKİ

 

İşine gelince kendini milliyetçi olarak tarif eden Kemal Kılıçdaroğlu'nun  Türkiye'nin milli güvenliği açısından çok önemli olan tezkereye Hayır oyu verceğini ilk açıkladığında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Türk askerinin Suriye’de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu’nun duyduğu rahatsızlığın, çektiği sancının sebebi bellidir. Kılıçdaroğlu; seçimlerde birlikte hareket ettiği bölücülerin Suriye'deki uzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir. Kılıçdaroğlu, kaderdaşı teröristlere kıyamamaktadır" demişti.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ TEPKİ

 

Türkiye'nin milli güvenliğini hiçe sayarcasına TBMM'de yapılan oylamada, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı parti ile birlikte hareket eden CHP'nin, tezkereye bir kez daha Hayır oyu vermesi üzerine sosyal medya hesabından tekrar açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''CHP, terörle mücadele için ihtiyaç duyulan tezkereye hayır oyu vererek rengini belli etti. Bölücülerle, millet ve memleket düşmanlarıyla, Türkiye'nin bekasına tasallut eden hainlerle aynı safta yer aldı. Atatürk'ün kurduğu partinin, PKK/PYD'li teröristlerin hamisi kesilmesi pek vahim! Hayır gerekçeleri ise sudan bir bahane ve çok komik. Tezkeredeki 'yabancı asker' tabiri, 2015 ve 2017'de de vardı. O zaman neden evet dediler? 2019'da evet derken de Kılıçdaroğlu, bunun CHP için doğru bir politika olduğunu söylemişti. Şimdiki hayır değişikliği, elbette 'değişim'den değil. Emir büyük yerden. Washington ve Pensilvanya öyle istedi.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Semih Yalçın, TBMM, tezkere, emri nereden aldınız, oylama
Yorumlar
Haber Yazılımı