MHP'li Yalçın: Milli Mücadele Ruhu Çanakkale'de Oluştu
Haber Detayı
25 Nisan 2020 - Cumartesi 16:15 Bu haber 6639 kez okundu
 
MHP'li Yalçın: Milli Mücadele Ruhu Çanakkale'de Oluştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Çanakkale ruhunun Millî Mücadele ruhunun başlangıcını oluşturduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın: Milli Mücadele Ruhu Çanakkale'de Oluştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Çanakkale'de Kara Savaşlarının başlamasının yıldönümü münasebetiyle sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Çanakkale'de müttefiklerin başarısızlığının en mühim faktörünün Türk askerinin müdafaa kabiliyeti ve Türk kuvvetlerinin mükemmel bir şekilde sevk ve idare edilmesi olduğunu söyledi.

 

25 NİSAN 1915'TE BAŞLAYAN ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARI

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''8,5 ay süren Çanakkale savaşlarında 25 Nisan 1915 tarihi Kara Savaşlarının başladığı tarihtir. 109 Harp ve 308 taşıt gemisi ve özel çıkarma araçlarıyla denizden desteklenen İtilaf kuvvetleri, Seddülbahir, Arıburnu ve Kumkale’ye çıkararak Karar Savaşlarını başlattı. Çanakkale'de müttefiklerin başarısızlığının sebepleri olarak farklı hususlar gösteriliyor ise de, onların başarısızlığının en mühim faktörü şüphesiz Türk askerinin müdafaa kabiliyeti ve Türk kuvvetlerinin mükemmel bir şekilde sevk ve idare olmasıdır.'' dedi.

 

ÇANAKKALE RUHU MİLLİ MÜCADELE RUHUNUN BAŞLANGICINI OLUŞTURDU

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ''Çanakkale savaşlarının önemli sonucu da Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehasını gözler önüne sermesidir. Mustafa Kemal durumu derhâl kavramak, süratle ve soğukkanlılıkla doğru karar vermek, verdiği kararı büyük bir enerji ve cesaretle bizzat tatbik etmek, aldığı inisiyatifini cüretle fakat isabetli kullanmak, sorumluluğu çekinmeden açıkça üzerine almak gibi üstün komutanlık vasıflarını göstermiş ve savaşın gidişi üzerinde birinci derecede etkili olmuştur. Türk Milleti, yenilgi ile çıktığı Birinci Dünya Savaşında, yenilmediği tek cephede bir Çanakkale Destanı’nı ve hiç yenilmemiş bir komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü çıkarmıştır. Ve nihayet Çanakkale ruhu, Millî Mücadele ruhunun başlangıcını oluşturmuştur.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Yalçın:, Milli, Mücadele, Ruhu, Çanakkale'de, Oluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı