MHP'li Varlı: Çiftçilerimize Sahip Çıkıp Destekleyelim
Haber Detayı
10 Mayıs 2020 - Pazar 20:06 Bu haber 3640 kez okundu
 
MHP'li Varlı: Çiftçilerimize Sahip Çıkıp Destekleyelim
MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, gıda üretiminin artması için çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Varlı: Çiftçilerimize Sahip Çıkıp Destekleyelim

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, coronavirüs salgını sürecinde gıda ürünlerinin ön plana çıktığını ve gıda eksikliğinin olduğu yerde başka sektörlerin öneminin kalmadığının anlaşıldığını belirterek, Türkiye'nin gıda üretimini arttırmasının yolunun çiftçileri desteklemekten geçtiğini söyledi.

 

GIDANIN EKSİK OLDUĞU YERDE HİÇ BİR SEKTÖRÜN ÖNEMİ KALMIYOR

 

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, salgın sürecinde tarım ürünlerinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, ''İçinde yaşadığımız coronavirüs salgını sürecinde, gıda ürünlerinin insanlığın yaşamı açısından ne kadar önemli olduğunu herkes görmüş oldu. Elbette enerji ve teknoloji gibi alanlar bir ülkenin kalkınma alanında önemli faaliyet kollarındandır. Ancak gıdanın eksik olduğu yerde hiçbirinin önemi de yoktur. Gıda üretimini arttırmak amacıyla Hazineye ait atıl arazilerin tarım işlerinde kullanıma açılması son derece önemlidir. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesini sağlayacaktır. Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacaktır.'' dedi. 

 

ÇİFTÇİLERİMİZE SAHİP ÇIKIP DESTEKLEMEMİZ GEREKİR

 

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, çiftçilere sahip çıkılarak desteklenmesi gerektiğini belirterek, ''Gıda üretimini desteklemenin yolu çiftçiyi desteklemekten geçer. Esasen, Çiftçiler sadece gıda faaliyetleri açısından değil, enflasyonun düşmesiyle ilgili de doğrudan desteklenmesi gerekir. Her sektörü koruduk kolladık. Çiftçilerimize de destekler sunduk. Ancak bunlar yeterli değil. Çiftçiyi desteklemenin en önemli yollarından biri, tüm kredi borçlarının çok düşük faizlerle yeniden yapılandırılması olacaktır. Ama burada nakit desteği de çok önemli. KGF kredilerinden, sanayici ve iş insanı esnaflarımız faydalandı. Ancak çiftçilerimiz faydalanamadı. Çiftçilerimizin kafasının rahat olacağı destekleri bir an evvel sağlamamız gerekiyor. Ürün prim destekleri en kısa sürede çiftçiye ödenmesi gerekir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Varlı:, Çiftçilerimize, Sahip, Çıkıp, Destekleyelim,
Yorumlar
Haber Yazılımı