MHP'li Vahapoğlu: Türk Düşmanlarının Alayı Katılacak
Haber Detayı
25 Temmuz 2022 - Pazartesi 12:19 Bu haber 2267 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu: Türk Düşmanlarının Alayı Katılacak
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, başlatılan provokasyon kampanyasına Türk düşmanlarının alayının dahil olacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu: Türk Düşmanlarının Alayı Katılacak

Terör örgütü PKK tarafından sivillerin ölümü ve yaralanmasıyla neticelenen Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine düzenlenen saldırıyı, Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı operasyonun önünü kesmek için düzenlenen bir provokasyon olarak değerlendiren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, Türkiye aleyhine başlatılan provokasyon kampanyasına ilerleyen zamanlarda diğer Türk ve Türkiye düşmanlarının da katılacağı uyarısında bulundu. 

 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISI TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE ATILMAYA ÇALIŞILDI

 

İran'ın başkenti Tahran'da Türkiye, Rusya ve İran Devlet Başkanları arasında yapılan üçlü zirvede, Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyon konusunda taviz vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin terörden temizlenmesi konusunda net mesajlar vermişti. Türkiye'nin kararlı tutumunu hazmedemeyen terör örgütü PKK, Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine saldırı düzenleyerek, 8 kişinin ölümüne 23 kişinin yaralanmasına neden oldu. Büyük bir provokasyona imza atan terör örgütü PKK'nın basın organları, HDP, Irak ve Diyarbakır Barosu, saldırıyı Türkiye'nin üzerine atmaya çalıştı.

 

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürüttüğü terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillere zarar vermeden gerçekleştiren Türkiye'nin, bölgedeki dengeleri tamamen değiştireceği konuşulan Suriye'ye başlatacağı büyük bir harekatın önünü kesmek için harekete geçen küresel güçler, bölgedeki maşaları aracılığıyla Türkiye'nin sivillere zarar vermeden yürüttüğü operasyonları lekelemek için büyük bir provokasyona imza attılar. 

 

Türkiye'nin Suriye'ye başlatacağı operasyon öncesinde terör örgütü PKK'nın provokasyona başlaması ve Irak'ın Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet etmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, terör örgütü PKK'nın sınır ötesindeki varlığı devam ettiği sürece Türkiye'nin operasyonlarına devam etme hakkının olduğunu hatırlattı.

 

MHP'Lİ HİDAYET VAHAPOĞLU'NDAN ZAHO PROVOKASYONU HAKKINDA AÇIKLAMA

 

TBMM'de Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyonları Üyeliği görevlerini ifa eden MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Irak Türkiye’yi BMGK’ya şikayet etmiş. Türkiye Suriye’nin kuzeyine operasyondan bahsedince bunu önlemenin yegane yolu 'sivil halkın zarar gördüğü' tezini ileri sürmek mümkünse bunu destekleyecek malzeme üretmektir. Zaho bu dediğime uygun bir senaryodur. Zaho olayına bu açıdan bakmak gerekir. Nitekim aynı anda PKK güdümündeki barolar, sözde STK’lar, kerameti kendinden menkul kanaat soytarıları dahil 'sivil halk' bahanesiyle harekete geçirilmiş durumda. İleriki günlerde bu kampanyaya daha başka Türk ve Türkiye düşmanlarının da katılması beklenmektedir.'' dedi.

 

TERÖRÜN DEVAM ETTİĞİ ORTAMDA TÜRKİYE HER İSTEDİĞİNDE IRAK'A GİRER

 

Terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığı devam ettiği sürece Türkiye'nin operasyonlarına devam etme hakkının olduğunu hatırlatan MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''Şimdi Irak Türkiye’nin ülkesine her istediğinde giremeyeceğinden bahsedebiliyor ve BMGK’ne şikayet ediyor. Türkiye istediğinde Irak’a girer. Çünkü PKK kurulduğundan bu yana Irak PKK’nın en önemli üssüdür. Son söz. Irak önce terör üssü olmaktan, Irak öncelikle evindeki pisliği temizlesin, karar mercilerine sızmış yabancı akıl hocalarının suflörlüğünü sonlandırsın. Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmayı terk etsin. Teröre destek veren ülke olmaktan çıksın. PKK’nın geçmişindeki sivil halka yönelik katliamlara baksın.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili, Hidayet Vahapoğlu, başlatılan provokasyon, kampanyasına, Türk düşmanlarının, alayı, dahil olacak, Türkiye, harekat, operasyon, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı