6'lı Muhalif İttifakta Bölünmenin Ayak Sesleri Duyuldu
Haber Detayı
24 Temmuz 2022 - Pazar 17:28 Bu haber 2833 kez okundu
 
6'lı Muhalif İttifakta Bölünmenin Ayak Sesleri Duyuldu
6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partilerden üçünün yeni bir ittifak kurulması için çalışma başlattığı ortaya çıktı.
SİYASET Haberi
6'lı Muhalif İttifakta Bölünmenin Ayak Sesleri Duyuldu

Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı karşısında hala gözle görünür bir varlık oluşturamayan ve aylardır toplanmalarına rağmen bir türlü Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyemeyen 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler arasında çıkan gerginlik, bölünmenin ayak seslerinin dışarıya yansımasına neden oldu.

 

6'LI MUHALİF İTTİFAK'TA BÖLÜNMENİN AYAK SESLERİ

 

Aylardır bitmek tükenmek bilmeyen toplantılar yapmalarına rağmen hala Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyemeyen 6'lı muhalif ittifaktaki siyasi partiler arasında gerginlikler başladı. Marksist Leninist bir terör örgütü olan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin masa altından destek verdiği 6'lı muhalif ittifakta, sol cenahta olan HDP ve CHP'den ayrı yol yürümek isteyen 3 sağ partiden Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi arasında yeni bir ittifak kurulma çalışmalarının yapıldığı ortaya çıktı.

 

Ajans Politik haber sitesinin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a; Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin 3'lü ittifak yapması için teklifte bulunduğu bildirildi. Ali Babacan'ın bu teklifi reddetmesi üzerine iki siyasi parti birbirine düştü.

 

ALİ BABACAN'DAN GELECEK PARTİSİ'NE RED CEVABI

 

Gelecek Partisi'nin, 3'lü ittifak kurulması teklifine cevap veren Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Sayın Davutoğlu, 'Saadet, Gelecek ve Deva ittifak yapalım' diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21'de 21 reddedildi. Bir kişi bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız.'' dedi.

 

GELECEK PARTİSİ'NDEN ALİ BABACAN'A SERT CEVAP: ADAM YERİNE KOYANDA HATA

 

Partisinin 3'lü ittifak kurulması teklifini reddeden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a cevap veren Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Abdülkadir Baykay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Muhalif ittifak, siyasi partiler, üçünün, yeni bir ittifak, kurulması için, çalışma başlattığı, ortaya çıktı, ortalık karıştı, sert cevap, adam yerine, koyan hata, siyaset
Yorumlar
Haber Yazılımı