MHP'li Vahapoğlu'ndan Ücretli Öğretmenlere Destek
Haber Detayı
10 Temmuz 2021 - Cumartesi 11:28 Bu haber 2125 kez okundu
 
MHP'li Vahapoğlu'ndan Ücretli Öğretmenlere Destek
MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, geçmiş dönemde dershane öğretmenlerine tanınan hakkın ücretli öğretmenlere de tanınmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Vahapoğlu'ndan Ücretli Öğretmenlere Destek

Kadrolu öğretmenler ile aynı işi yapan ücretli öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları TBMM'de gündeme getiren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, geçmiş dönemde dershane öğretmenlerine tanınan hakkın ücretli öğretmenlere de tanınması gerektiğini belirterek, ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesini istedi. 

 

KADROLU ÖĞRETMENLER İLE AYNI İŞİ YAPAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SIKINTILARI

 

Kadrolu öğretmenler ile aynı işi yapan ücretli öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları TBMM'de gündeme getiren MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışmakta olan ücretli öğretmenlerimizin yaşamakta oldukları sıkıntılara dikkat çekmek istiyorum. Maaşları asgari ücretin altındadır, sigorta primleri ayda en fazla on altı gün yatırılmaktadır, tatillerde ve bayramlarda ücretleri kesilmektedir. Millî Eğitim Bakanlığının kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleriyle aynı işi yapmalarına rağmen özlük hakları emsalleriyle aynı değildir. Mazeret izinleri yoktur ve hastaneye sevk ya da rapor aldıklarında ücretleri kesilmektedir.'' dedi. 

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİMİZE KADRO VERİLMELİDİR

 

Geçmiş dönemde dershane öğretmenlerine tanınan hakkın ücretli öğretmenlere de tanınmasını isteyen MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, ''Üç yıl ve üzeri hizmeti olan ücretli öğretmenlere daha önce dershane öğretmenlerine tanınan hakkın bir benzerinin tanınarak kadroya alınmaları devlete yük getirmeyecektir. Bakanlığımızı bu konuya el atmaya davet ediyorum.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Bursa Milletvekili, Hidayet Vahapoğlu, geçmiş dönemde, dershane öğretmenleri, tanınan haklar, ücretli öğretmenler, kadro verilmeli, öğretmenlere kadro, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı