MHP'li Yılmaz'dan Hükümete Acil Eylem Planı Önerisi
Haber Detayı
10 Temmuz 2021 - Cumartesi 14:20 Bu haber 2042 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Hükümete Acil Eylem Planı Önerisi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Hükümete Acil Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi konusunda önerilerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Hükümete Acil Eylem Planı Önerisi

Düzce İlinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili TBMM'de çözüm önerilerini sunduktan sonra, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ile birlikte sel felaketi yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, her yıl nereyi sel götüreceği konusunda tedirginlik yaşandığını belirterek, Hükümete Karadeniz İklim Değişikliği Acil Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi konusunda önerilerde bulundu.

 

HER YIL 'ACABA NEREYİ SEL GÖTÜRECEK?' KORKUSU YAŞIYORUZ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''3 Temmuz cumartesi günü Akçakoca ilçemizde yağan yağmur, merkezde bulunan Çivi Deresi'nin ve Uğurlu Köyü'nden geçen Esmahanım Deresi'nin taşmasına sebep olmuştur. Yaşanan selde, Allah'a şükürler olsun can kaybı yaşanmamış ancak Akçakoca merkezde bazı dükkânları, Uğurlu ve Esmahanım Köyü'nde bazı evleri su basmıştır. Her yıl temmuz ayının gelmesiyle, Düzce'de yürekler ağıza gelmekte 'Acaba nereyi sel götürecek?' korkusu yaşanmaktadır. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum: Sadece ana dere yataklarını temizleyerek sel felaketinin önüne geçilemeyeceği, iki sene önce yaşanan sel felaketinin ardından, geçen gün yaşananlarla ortaya çıkmıştır. Karadeniz İklim Değişikliği Acil Eylem Planı hayata geçirilmelidir.'' dedi.

 

SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN YERLER

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''3 Temmuz Cumartesi akşamı yaşanan sel felaketinin üzerinden dört gün geçmeden yine Düzce'de bir sel felaketi daha yaşanmıştır. Özellikle Çilimli merkez, Mısırlık ve Kırkharman köyü sel suları altında kalmıştır. Bunun yanında Cumayeri'nin Avlayan ve Yukarı Avlayan köyü, Dilaver, Esmahanım, Davutağa köyü ve Uğurlu köyü yine sel suları altında kalmış. Boğaziçi merkezde Akçakoca Yolu üzerine ağaç yıkılması ve sel suyunun getirdiği molozlar nedeniyle yol yarım saatliğine maalesef trafiğe kapanmıştır. Tek sevincimiz can kaybı olmamasıdır. Valilik ve belediye başkanlarımızla yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerinin yağmur yağmadan önce, hemen haberi alır almaz sahada olduklarını, selin etkisini ortadan kaldırmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söylediler.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÜMİT YILMAZ'DAN SEL FELAKETİ YAŞANAN BÖLGELERE ZİYARET

 

Düzce İlinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili TBMM'de çözüm önerilerini sunduktan sonra, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ile birlikte sel felaketi yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ziyaretleriyle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Düzce ilimizin Cumayeri ilçesine bağlı Avlayan köyünde selden etkilenen hemşehrilerimizi ziyaret ettik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Cumayeri Belediye Başkanımız Mustafa Koloğlu, İlçe Başkanımız Özcan Orhan, İl Genel Meclis Üyemiz Nazmi Çakıroğlu ve Belediye Başkan yardımcılarımız ile birlikte sel felaketinden olumsuz etkilenen Cumayeri ilçemize bağlı mısırlık köyünde incelemelerde bulunduk. Sel felaketinden olumsuz etkilenen Akçakoca uğurlu köyünde çiftçilerimizle bir araya gelip sorunlarını dinledik. Sel felaketinden olumsuz etkilenen Esmahanım ve Dilaver köyünde yaşayan hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Sorunlarını dinledik, çözüm önerilerini konuştuk. İl başkanımız İlhami Caboğlu ile birlikte Boğaziçi Beldesi Babalak köyünde selden etkilenen yerleri inceledik.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, Hükümet, Acil Eylem Planı, önerdi, endişe, tedirginlik, her yıl, sel felaketi, Düzce, MHP, MHP Düzce, seslendi, inceleme
Yorumlar
Haber Yazılımı