MHP'li Ümit Yılmaz'dan Şöförlere Ehliyet Affı Talebi
Haber Detayı
12 Haziran 2021 - Cumartesi 19:33 Bu haber 4747 kez okundu
 
MHP'li Ümit Yılmaz'dan Şöförlere Ehliyet Affı Talebi
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, birçok cezalara indirim ve yapılandırma getirilirken, ehliyet affının neden unutulduğunu sordu.
MHP Haberi
MHP'li Ümit Yılmaz'dan Şöförlere Ehliyet Affı Talebi

Devletin vergi alacakları ve trafik cezaları gibi birçok cezalara indirim ve yapılandırma getirilerek salgın sürecinde ödeme sıkıntısı çeken vatandaşların rahatlatıldığına dikkat çeken  MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, hayati tehlike içermeyen bir hata nedeniyle ehliyetlerine el konulan vatandaşlara da af getirilip ehliyetlerinin iadesinin sağlanmasını ya da süre indirimi getirilmesini istedi.

 

BİRÇOK ALACAK VE CEZALARA İNDİRİM VE YAPILANDIRMA GETİRİLDİ

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Geçtiğimiz günlerde Meclise getirilen kanun teklifleriyle devletin vergi alacaklarına, belediye alacaklarına, trafik cezalarına ve başka cezalara hem indirim hem de yapılandırma getirilerek vatandaşımızın pandemi sürecinde yaşadığı ödeme sıkıntısının giderilmesi sağlanmıştır.'' dedi.

 

HER CEZAYA İNDİRİM GETİRİLİRKEN EHLİYET AFFI NEDEN UNUTULDU?

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Kanun tekliflerinin hazırlanmasında emeği geçen tüm vekillerimize teşekkür ederiz ancak trafik cezalarında, idari para cezalarına getirilen af ve indirim, ehliyetlerine el konulan vatandaşlarımıza getirilmemiştir. Yapmış oldukları bir hatanın neticesinde hayati tehlike içermeyecek ihlaller yapanlardan ehliyetlerine el konulan binlerce vatandaşımız ehliyetlerinin iadesinde af veya süre indirimi beklemektedir. Pandemi döneminde cezaevlerinden dahi binlerce insan denetimli serbestlikten yararlanırken ehliyetine el konanların beklentilerine kulak tıkamak bence doğru değildir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, Ehliyet affı, şöförler, ceza ve indirimler, yapılandırmalar, unutuldumu, af istiyoruz, af talebi, cezalar, MHP, trafik
Yorumlar
Haber Yazılımı