MHP'li Sözlü: Gördüğümüzü Söyledik Kimse Kızmasın
Haber Detayı
10 Nisan 2022 - Pazar 20:44 Bu haber 3578 kez okundu
 
MHP'li Sözlü: Gördüğümüzü Söyledik Kimse Kızmasın
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, istedikleri kadar inkar etseler de her şeyin ortada olduğunu söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü: Gördüğümüzü Söyledik Kimse Kızmasın

Selahattin Demirtaş'ın Macaristan seçimlerine yönelik yaptığı açıklama ile 6+1 muhalif ittifaktaki gizli ortaklığı aşikar etmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Zillet ittifakı inkar etse de Selahattin Demirtaş'ın gizli ortaklığı aşikar ettiğini söyledi.

 

MACARİSTAN'DAKİ 6'LI MUHALİF İTTİFAKIN YENİLMESİ

 

Macaristan seçimlerinde, ülkeyi 12 yıldır yöneten Başbakan Viktor Orban'a karşı küresel güçlerce bir araya getirilen en sağdan en sola 6 siyasi parti, ağır bir seçim yenilgisi yaşadı. Macaristan Seçimlerinde iktidardaki parti oyların yüzde 53.42’sini alarak 199 sandalyeli Meclise 134 milletvekili gönderirken, 6'lı muhalif ittifak oyların yüzde 35'ini alabildi. Küreselcilerden iktidar dilenip, Macaristan seçim sonuçlarından iktidarı devirmek adına ilham bekleyen Türkiye'deki 6'lı muhalif ittifakın  hayalleri suya düştü. 

 

MUHALİF CENAHIN SESSİZLİĞİNİ SELAHATTİN DEMİRTAŞ BOZDU

 

Küresel güçlerin ve anket firmalarının Macaristan'da allayıp pulladığı 6'lı muhalif ittifakın yüzde 21 fark yiyerek seçimleri kaybetmesi üzerine, Türkiye'deki 6'lı muhalif ittifakın destekçileri sus pus olmuştu. Muhalif cenahtaki sessizliği bozan HDP'nin hapisteki Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Macaristan'daki seçimlerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Birçok kişi Macaristan seçimlerini yorumladı, tamamı da eksik yorumladı. Herkesin atladığı ya da görmek istemediği şu ki, Macaristan'da HDP yok.'' dedi.

 

6+1 MUHALFET BLOĞUNUN GİZLİLİĞİ BİR KEZ DAHA AŞİKAR OLDU

 

Türkiye'de 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği Yuvarlak Masa toplantıları devam ederken, 7. muhalefet partisi HDP'nin söz konusu muhalefet bloğuna verdiği destek gizlenilmeye çalışılıyordu. Cumhur İttifakı tarafından 6+1 muhalif ittifak değerlendirmesi yapılırken, muhalefet bloğunun yerel seçimlerden bu yana gizlemeye çalıştığı HDP defalarca kendilerinin Yuvarlak Masa'da olması gerektiğini vurgulamış ve ortaklıklarının aşikar olmasını istemişti. Selahattin Demirtaş'ın son açıklaması, esasen gizliliği bir kez daha aşikar etmişti.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ: İSTEDİĞİNİZ KADAR İNKAR EDİN, HER ŞEY ORTADA

 

Selahattin Demirtaş'ın Macaristan seçimlerine yönelik yaptığı açıklama ile gizli ortaklığı aşikar etmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Terörist Demirtaş Macaristan'da seçimi kaybeden 6'lı ittifakın Türkiye'de Zillet ittifakı ile kiyaslanmasına bozulmuş. Ama Türkiye'de HDP var diyor. Zillet istediği kadar inkar etsin, terörist Demirtaş bizde Zillet  ittifakının üyesiyiz diyor. Gördüğümüzü söyledik kimse kızmasın.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, istedikleri kadar, inkar etseler, her şey ortada, gördüğümüzü söyledik, kimse kızmasın, MHP, Adana
Yorumlar
Haber Yazılımı