MHP'li Sözlü'den Doğalgaz Hazımsızlarına Sert Tepki
Haber Detayı
22 Ağustos 2020 - Cumartesi 16:37 Bu haber 4494 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Doğalgaz Hazımsızlarına Sert Tepki
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin enerji hamlelerini hazmedemeyenlere sert tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Doğalgaz Hazımsızlarına Sert Tepki

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Kozan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Karadeniz'de doğalgaz bulmasını hazmedemeyenlerin gaflet ve dalalet içinde olmanın ötesinde bir duruş sergilediklerini belirterek, sınırları içerisinde ve Mavi Vatan olan Doğu Akdeniz'de enerji hamlelerini sürdürecek olan Türkiye'nin beş yıl içerisinde enerjide dışa bağımlılığını büyük ölçüde azaltacağını söyledi.

 

DOĞALGAZ BULUNMASINI HAZMEDEMEYENLER GAFLET VE DELALETİN ÖTESİNDE DURUŞ SERGİLEDİ

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Kozan İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi,  Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak bir hamledir. Türkiye'nin bütçe açığını kapatmaya yarayacak büyük bir gelişmedir. Bu gelişmeleri hazmedemeyip eleştirenleri Allah ıslah etsin. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevmeyebilirler. Bu onların demokratik haklarıdır. Ancak, Türkiye'nin kazanımları noktasında bu kadar hazımsız olunması, gaflet ve dalaletten öte bir duruştur. Doğalgaz rezervinin bulunması, Türkiye'nin ilerleyen zamanlarda gelecek başarısının da müjdecisidir. Bu kapsamda, çalışmalara destek veren Oruç Reis, Fatih ve Kanuni'ye teşekkür ederiz.'' dedi.

 

TÜRKİYE BEŞ YIL İÇERİSİNDE ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞINI AZALTACAK

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Türkiye Uzun zamandır enerjiye yatırım yapıyor. Gerek karadan gerekse denizden yaklaşık yedi yıldır önemli yatırımlara ve aramalara imza atıldı. Doğu Akdeniz'de karbon yataklarının değer kazanmasıyla Mavi Vatanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki ilerleyen süreçte belki birkaç ay belki 1 yıl içinde bu rezervin de daha da büyüyeceği ön görüşündeyim. Ülkemize her yıl 20 milyar dolar kalacak. Bu uzun yıllarda daha da büyüyecek uzun istikrarlı bir büyümenin müjdecisi olacak. Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp gaz, Türkiye'nin bulduğu en büyük rezervidir. Brezilya böyle gelişmiştir. Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ ileri de en önemli Şirketler olacak. Trakya, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de bunun meyvelerini alacağız. Türkiye petrol aramalarında da başarılı olacaktır. Netice itibariyle, Türkiye önümüzdeki beş yıl içerisinde enerjide dışa bağımlılığını büyük ölçüde azaltacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.'' dedi.

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, doğalgaz hamlesi, enerji hamlesi, Karadeniz, doğu akdeniz, MHP Kozan, MHP Haberleri, gaflet ve dalalet
Yorumlar
Haber Yazılımı