MHP'li Şimşek: Zarar Gören Üreticilere Yardım Edilmeli
Haber Detayı
03 Mayıs 2020 - Pazar 21:01 Bu haber 2298 kez okundu
 
MHP'li Şimşek: Zarar Gören Üreticilere Yardım Edilmeli
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, dolu afetinden zarar gören üreticilerin zararlarının karşılanması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek: Zarar Gören Üreticilere Yardım Edilmeli

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, MHP Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin ve Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile birlikte, Erdemli'de yaşanan şiddetli dolu yağışından zarar gören bahçe ve tarlalarda inceleme yaptıktan sonra yaptığı açıklamada, dolu afetinden zarar gören üreticilerin zararlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

 

HASAR TESPİTİ YAPILARAK ÜRETİCİLERİN ZARARLARI KARŞILANMASI GEREKİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, dolu afetinden zarar gören arazileri inceledikten sonra yaptığı açıklamada, ''Erdemli'nin Esenpınar Mahallesi'nde şiddetli dolu yağışından zarar gören arazilerde incelemelerde bulunduk. Sanki kar yağmış gibi bir görüntü var. Bahçe tesislerinin çoğu örtülü, ancak o kadar şiddetli bir dolu yağmış ki fileleri, seraları yıkarak altındaki elma bahçelerine zarar vermiştir. Buradaki üreticilerin tapuda miras konusundan, 2B durumundan dolayı çoğunun sigortası yok. Zarar gören arazilerin çoğu kırsal bölge zaten. Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hasar tespiti yapılarak, üreticilerin zararları karşılanması gerekir.'' dedi.

 

ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE NAKDİ YARDIM YAPILMALIDIR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Coronavirüs salgınından dolayı üretime en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Açıktaki meyve sebzelerin tamamı, örtü altındaki ürünlerin yüzde 80'i, 90'ı telef olmuş durumda. Üreticilerin yeniden bir şeyler ekmeye takati, dermanı kalmıyor. Domates ekenler, biber ekenler, açıkta üretim yapanların her şeyi yerle bir olmuş. Taşın içinde ekmek mücadelesi yapan bu insanların zararı devletimiz tarafından telafi edilmelidir. Bu üreticilere acil nakdi yardım yapılması gerekmektedir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Şimşek:, Zarar, Gören, Üreticilere, Yardım, Edilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı