MHP'li Şimşek'ten Yediemin Deposundaki Araçlara Çözüm
Haber Detayı
23 Ekim 2020 - Cuma 20:46 Bu haber 3230 kez okundu
 
MHP'li Şimşek'ten Yediemin Deposundaki Araçlara Çözüm
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yediemin depolarında çürümeye bırakılan araçların kanıni düzenlemeyle piyasaya kazandırılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek'ten Yediemin Deposundaki Araçlara Çözüm

 TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarındaki artışa dikkat çeken MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek,  trafik cezaları ve başka sebeplerden dolayı icralık olan ve yediemin depolarına çekilen araçların yıllarca bekletilerek çürümeye bırakılmasının doğru olmadığını belirterek, kanuni düzenleme yapılarak yediemin depolarındaki araçların piyasaya kazandırılmasının piyasaları rahatlatacağını söyledi.

 

ARAÇ FİYATLARI ARTIYOR AMA YEDİEMİN DEPOLARINDA ARAÇLARI ÇÜRÜTMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Sıfır ve ikinci el araç fiyatları aldı başını gidiyor. Artık neredeyse borsa gibi, araba fiyatları anlık değişim gösteriyor. Bir yandan da milyonlarca lira değerindeki araçlar çürümeye terk ediliyor. İcralık olan, trafik cezalarından veya başka sebeplerden dolayı yediemin depolarına çekilen araçlar mevzuattan ve prosedürden kaynaklanan veya uzlaşmazlıklardan kaynaklanan sebeplerden dolayı yediemin depolarında aylarca bekletiliyor ve hurdaya çıkartılıyor. Yediemin depolarında neredeyse araçların içerisinden artık otlar çıkıyor.'' dedi. 

 

YEDİEMİN DEPERLARINDAKİ ARAÇLAR KANUNİ DÜZENLEMEYLE PİYASAYA KAZANDIRILMALI

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Bu millî servetin heba edilmemesini, bir yasal düzenleme yapılarak yediemin depolarında bekleyen araçların değerlendirilmesini istiyoruz. Sadece seçim bölgem olan Mersin'de 300 milyon liraya yakın değeri olan araç, mobilet ve motosiklet yediemin depolarında çürümeye terk edilmiş durumda. Bunlarla ilgili bir çözüm bulunması hem piyasaları rahatlatacak, araç fiyatlarında bir ucuzlamaya sebebiyet verecektir hem de millî ekonomiye katkı sunacaktır. Bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılmasını talep ediyorum.'' dedi.
  

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Baki Şimşek, yediemin depoları, çürüyen araçlar, piyasaya kazandırılmalı, kanuni düzenleme, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı