MHP'li Semih Yalçın: Halk Düşmanları Temizlenecek
Haber Detayı
17 Kasım 2022 - Perşembe 12:32 Bu haber 1763 kez okundu
 
MHP'li Semih Yalçın: Halk Düşmanları Temizlenecek
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Lideri Bahçeli'yi ve Türk Devletini hedef alan halk düşmanlarının demokrasi bahçesinden temizlenmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Semih Yalçın: Halk Düşmanları Temizlenecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'ye bakış açısında bir hafta arayla değişiklik olduğu yönünde algı oluşturmaya çalışan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, fabrikası ve üretim adresi milletin sinesi olan MHP'nin sabit olan ayarının değişmeyeceğini hatırlatarak, Türk demokrasisini zehirlemek maksadıyla CIA bataklığında üretilmiş bir ayrık otu hatta kızıl zakkum olan halk düşmanı HDP'nin ve temsil ettiği bölücü zihniyetin demokrasi bahçesinden tamamen temizlenmesi gerektiğini söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ 8 KASIM TARİHİNDE NE DEDİ?

 

Ak Parti Heyetinin HDP ile görüşmesinin, Başörtüsü konusundaki Anayasa değişikliği teklifini TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilere götürme çerçevesinde olduğunu hatırlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Kasım tarihinde TBMM Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, ''HDP’yle niye görüşülmüş? Biz buna ne diyecek, nasıl bir tepki gösterecekmişiz? HDP’ye nasıl baktığımızı tekrar etmeye lüzum bile duymuyorum. Ak Parti heyetinin CHP’yle kurduğu temasa ses çıkarmayanların bizim sırtımızdan HDP’yi dillerine dolamaları müflis ve müfsit bir tavırdır. Zira bizim gözümüzde HDP neyse, CHP’de odur ve aynısıdır. Biz kiminle görüşüldüğüne değil, makul ve demokratik çözümün nasıl olacağına bakıyoruz. Zarfla değil mazrufla ilgileniyoruz. Kabuğa değil öze odaklanıyoruz.'' demişti.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ 15 KASIM TARİHİNDE NE DEDİ?

 

Terör örgütü PKK'nın İstiklal Caddesi'nde düzenlediği bombalı saldırı konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Kasım tarihinde TBMM Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, ''Herkes terörle arasına kalın bir çizgi çekmek mecburiyetindedir. İkinci bir seçenek yoktur. Türkiye siyasetinde de teröre sıcak ve sevimli mesajlar verenler millet ve tarih önünde suç ortağıdır, işlenmiş cinayetlerde pay sahibi olan alçaklardır. Bu nedenledir ki, her muhit ve mecrada olduğu gibi, TBMM’de de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz. HDP, PKK’nın menfur ve melun eylem yoldaşıdır. HDP, CHP’nin ikiz kardeşi, diğer marjinal partilerin çıkar ortağıdır. Terör zillettir, terör örgütleri hıyanettir, teröre karşı üç maymunu oynayanlar da zulmün göbek taşıdır.'' demişti.

 

HDP'Lİ BULDAN MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN İKİ KONUŞMASI ÜZERİNDEN ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞTI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Kasım ve 15 Kasım tarihlerinde yaptığı iki konuşmada da HDP'yi sert bir şekilde eleştirmiş ve HDP'ye bakış açısında bir değişme olmadığını açıkça söylemişti.

 

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye bakış açılarının değişmediğini net bir şekilde ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi bir hafta arayla farklı konuştuğu yönünde algı oluşturmaya çalışan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ''MHP'nin Genel Başkanı bugün yine partimizi hedef aldı. HDP'ye bir saniye bile tahammülleri yokmuş. Geçen hafta Ak Parti heyetinin, partimizin Meclis grubunu ziyaret etmesiyle ilgili 'gayet doğal' demişti. Bugün yine HDP'yi hedef aldı. 1 hafta sonra eski ayarlarına geri dönen bir MHP Genel Başkanı ile karşı karşıyayız. Kendisine tavsiyemiz şudur; bugün konuşan MHP Genel Başkanı'nın 8 Kasım'da konuşan MHP Genel Başkanı ile bir araya gelerek ortak bir karar vermelerinde fayda var!'' dedi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN HDP'Lİ PERVİN BULDAN'A TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'ye bakış açısında bir hafta arayla değişiklik olduğu yönünde algı oluşturmaya çalışan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''HDP’li Pervin Buldan; Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye yine dil uzatmış, fabrika ayarlarından söz etmiş. MHP’nin fabrikası da, üretim adresi de milletin sinesidir. Ayarımız sabittir, çünkü değişmez millî iradeye merbut ve tabiyiz. HDP ise Türk demokrasisini zehirlemek maksadıyla CIA bataklığında üretilmiş bir ayrık otudur, hatta kızıl zakkumdur. Zehrinin dozu da, kıvamı da aynı bataklıkta ayarlanır. HDP TBMM çatısı altındayken, elbette hakkında parlamento teamülleri tatbik edilir. Bu, HDP’ye siyasi meşruiyet tanıdığımız anlamına gelmemektedir. “Bataklıkta yetişen gül bile olsa, yakana takma.” der Hazreti Mevlana. Biz bu kızıl zakkumun pis pis terör kokan çiçeğini ne yakamıza takar, ne de demokrasi bahçemize sokarız. Bekamızın teminatı ve bin yıllık kardeşlik hukukumuzun bekçisi olan MHP’nin nihai hedefi; halk düşmanı HDP’yi ve temsil ettiği bölücü zihniyeti hem demokrasi bahçemizden, hem de hanelerimizden tamamen temizlemektir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, MHP Lideri Bahçeli, Türk Devleti, hedef alan, halk düşmanları, demokrasi bahçesinden, temizlenecek, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı