Engin Alan Paşa'dan Türkiye'yi Bekleyen Tehlike Uyarısı
Haber Detayı
17 Kasım 2022 - Perşembe 19:08 Bu haber 3333 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Türkiye'yi Bekleyen Tehlike Uyarısı
MHP eski Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, tarihin tekerrür etmemesi için çözüm önerisini sunup uyarılarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
Engin Alan Paşa'dan Türkiye'yi Bekleyen Tehlike Uyarısı

Büyüyüp güçlendikçe küresel güçlerin hedefi haline gelen Türkiye'nin, İç Cephede dağınıklık yaşamasının tehlike arzettiğine dikkat çeken 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, içte birlik ve beraberliğini sağlayamayan Türk Devletlerinin akıbetini hatırlatarak, tarihin tekerrür etmemesi için çözüm önerisini sunup uyarılarda bulundu.

 

GÜÇLENEN TÜRKİYE'NİN İÇ CEPHESİNDEKİ DAĞINIKLIK TEHLİKESİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılında ilk defa önerdiği, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te Lider Ülke Türkiye ve  21. Asrın Türk Asrı olması hedefi, günümüzde Türkiye Yüzyılı programıyla MHP'nin desteklediği siyasi iktidar tarafından gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda özellikle son yıllarda bölgesinde Lider Ülke olma hedefinden Küresel güç olma hedefine kilitlenen Türkiye'nin önemli başarılar elde etmesi, küresel güçleri rahatsız etti. Güçlenen Türkiye'yi durdurmaya çalışan küresel güçler, ekonomik, siyasi ve askeri olarak Türkiye'yi kuşatma stratejisi izlemeye devam ediyor. Ekonomik saldırılar hala devam ederken siyasi kıskaca alınmaya çalışılan Türkiye'de terör örgütlerinin bombalı saldırı düzenlemesi, bir tesadüf olarak değerlendirilemez. Bir tarafta terörle mücadele eden siyasi iktidar, diğer tarafta terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ve onu meşrulaştırmaya çalışan aynı zamanda da Türkiye'yi kuşatmaya çalışan Amerika'dan iktidar dileyen bir muhalefet bloğu var. Kısacası; İç Cephede dağınıklık var.

 

Tarih boyunca irili ufaklı yüzlerce devlet kuran Türk Milleti, kurduğu 16 devletten özellikle Selçuklu ve Osmanlı'nın Cihana hükmetmesiyle haklı olarak övünürken, bu devletlerin nasıl yıkıldığına pek kafa yormayı sevmeyen bir millettir. Tam da bu noktada, bir asır önce Osmanlı İmparatorluğu'nu dağıtma stratejisi izleyen küresel güçlerin, bir asır sonra Türkiye'yi parçalayıp yıkmak için aynı stratejiyi uyguladığını görmemiz gerekmiyor mu? 

 

Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Engin Alan Paşa, Türk tarihinde yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini belirterek, herkese ve her kesime önemli uyarılarda bulundu.

 

ENGİN ALAN PAŞA: İHANET ORTAKLARININ ÜZERİNDEN SİLİNDİR GİBİ GEÇİLMELİ

 

Büyüyüp güçlendikçe küresel güçlerin hedefi haline gelen Türkiye'nin, küresel saldırılara karşı ne yapması gerektiği konusunda çözüm önerisini sunan Engin Alan Paşa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye; Büyüdükçe, gelişip, güçlendikçe; Balkanlar, Kafkasya, Ortadoğu’da, Küresel dengeleri de etkileyen bir bölgesel güç haline geldikçe, özellikle dost bildiklerince tezgahlananlar da dahil her türlü açık, örtülü saldırının hedefi olacak, olmaya da devam edecektir. Çözüm: Siyasi farklılıkları bir tarafa bırakarak, Ata’nın dediği gibi 'İç cepheyi sağlam tutmak.' Güçlü, kararlı, kesin sonuç odaklı siyasi ve askeri tedbirlerle ne kadar yerli, yabancı ihanet ortağı varsa bunların üzerinden silindir gibi geçmektir.'' dedi.

 

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN TARİHTEN DERS ALMAK GEREKİR

 

İç cephede dağınıklık yaşayan Türk devletlerinin akıbetinden ders alınması gerektiğini belirterek uyarılarda bulunan Engin Alan Paşa, ''Tarih içte birlik ve beraberliğini sağlayamayan hiç bir devletin varlığını devam ettiremediği örneklerle doludur. En tipik örnek de Türk soylu devletlerdir. Mehmet Akif Ersoy: Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi? Tarihten ders almak gerekir.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP eski Milletvekili, Emekli Korgeneral, Engin Alan, tarihin tekerrür, etmemesi için, çözüm önerisini, sunup, uyarılarda bulundu, Türkiye, iç cephe, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı