MHP'li Sazak: Onların Aradığı Hak Kandil ve Etrafında
Haber Detayı
08 Temmuz 2022 - Cuma 10:54 Bu haber 2308 kez okundu
 
MHP'li Sazak: Onların Aradığı Hak Kandil ve Etrafında
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, olayları suistimal edenlerin arayacakları ve bulacakları hakın ancak Kandil ve şer kuruluşlarında olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Sazak: Onların Aradığı Hak Kandil ve Etrafında

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın hasta yakını bir güvenlik görevlisi tarafından öldürülmesi hakkında açıklamalarda bulunan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, saldırıyı siyasi emellerine alet eden Türk Tabipleri Birliği yönetimine sert tepki gösterdi.

 

TTB, UZMAN DOKTORUN ÖLDÜRÜLMESİNİ SİYASİ EMELLERİNE ALET ETTİ 

 

Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, annesinin vefatından sorumlu tuttuğu Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’ya silahıyla ateş ederek öldürdü. Saldırgan eyleminden sonra kendi kafasına sıkarak intihar etti. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın uğradığı saldırı sonucu öldürülmesi, herkesin tepki gösterdiği ortak acı haline gelirken saldırıyı siyasi emellerine alet eden Türk Tabipleri Birliği meseleyi iktidarı yıpratma aracı olarak kullanmaktan çekinmedi. 

 

PKK DOKTORLARI ŞEHİT EDERKEN SES ÇIKARMAYAN TTB'NİN İŞGÜZARLIĞI

 

Muhalif siyasetçiler Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi üzerinden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı hedef alırken, Türk Tabipleri Birliği iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemi düzenledi. PKK terör örgütü PKK  doktor, hemşire ve sağlık memurlarını şehit ederken hiç sesi çıkmayan Türk Tabipleri Birliği'nin esas derdinin doktorların öldürülmesi olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Toplumsal hassasiyet duyulan konuları suistimal etmek suretiyle konuyu başka mecralara evirmeye çalışan muhalif siyasetçilere ve Türk Tabipleri Birliği yöneticilerine sosyal medyadan tepki yağdı. Asker ve polisler şehit edildiği için güvenlik güçlerinin, hukukçular öldürüldüğünde Adliye görevlilerinin, öğretmenler öldürüldüğünde Milli Eğitim personelinin iş bırakma eylemi yapmadığını hatırlatan vatandaşlar, olay üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışan Türk Tabipleri Birliği'ne tepki gösterdi.

 

MHP'Lİ SAZAK'TAN SALDIRI KONUSUNDA İLK AÇIKLAMA

 

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili ilk yaptığı açıklamada hasta ve hekim ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda önerlerde bulunan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Konya Şehir Hastanesi’nde görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzm. Dr. Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Doktorlarımızın şifa dağıtırken hastasını düşünmeden önce kendi can güvenliklerini düşündürtecek hale getirilmiş olması hekimlerimizin hayati ve mesleki motivasyonlarını engellemektedir. Hekimin sağlıklı ve güvenli olmadığı yerde hastanın da şifa arayışına cevap bulunamayacaktır. Bir an önce gerekli tedbirler alınmalı, milletimize yakışır bir şekilde hasta-hekim ilişkileri düzenlenmelidir.'' dedi.

 

MHP'Lİ SAZAK, İKİNCİ AÇIKLAMASINDA TTB'YE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışan Türk Tabipleri Birliği yöneticilerine tepki gösteren MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, ''Hekimlerimizin yaslarını ve hak arayışlarını sonuna kadar destekliyor, görev şehidi doktorumuz Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyoruz. TTB’nin kirli yönetim ve kadrolarının hekimlerin haklı arayışlarına, kendi pisliklerini karıştırarak hekimlerimize zarar verdiklerini görüyoruz. Onların arayacakları ve bulacakları hak ancak Kandil ve şer kuruluşlarındadır. Necip Türk milleti TTB ’ye değil, vatansever Türk hekimlerine emanettir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

TTB BAŞKANININ TARAFI

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Eskişehir Milletvekili, Metin Nurullah Sazak, olayları, suistimal edenler, arayacakları, bulacakları, haklar, şer kuruluşları, sert tepki, MHP, sağlık
Yorumlar
Haber Yazılımı