MHP'li Sancaklı: Türk Polisine Bodyguard Denilemez
Haber Detayı
06 Şubat 2022 - Pazar 20:35 Bu haber 2256 kez okundu
 
MHP'li Sancaklı: Türk Polisine Bodyguard Denilemez
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk Polislerine Bodyguard diyen muhalefet Milletvekiline tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Sancaklı: Türk Polisine Bodyguard Denilemez

2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonu için Katar'da görev yapacak Türk Polislerine Bodyguard diyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e tepki gösteren MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İtalya ile Fransa'nın da başvuruda bulunmasına rağmen Dünya Kupası organizasyonunu koruma görevinin Katar tarafından Türkiye'ye verilmesinin prestijli bir iş olduğunu belirterek, Türk Polisine ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne Bodyguard denilmesinin vatanseverliğe uymayan ülkenin prestijini sarsan bir tavır olduğunu söyledi.

 

32 ÜLKENİN KATILDIĞI DÜNYA KUPASI KATAR'DA YAPILACAK

 

Bir zamandır, bu, Katar'a gönderilecek olan polislerimizle ilgili, güvenlik güçlerimizle ilgili, herhâlde biraz bilgi eksikliğinden dolayı burada birtakım konuşmalar oluyor; ben de biraz bilgi vermek istedim. Bir de Sayın Utku Çakırözer konuştu bu konuda, bir de bir kelime kullandı orada; o kelimeyi de kabul etmedim, onu açıklamak istiyorum size. Şimdi, konu şu: Bildiğiniz gibi bu sene Katar'da Dünya Kupası var. Orayı hak eden 32 tane dünyanın en önemli ülkesi oraya gelecekler ve bir Dünya Kupası yapılacak. Bütün dünyanın kameraları, bütün dünyanın gözü, 8 milyara yakın insan o Dünya Kupası'nı seyredecek. 

 

DÜNYA KUPASI ORGANİZASYONUNU TÜRK POLİSİ KORUYACAK

 

Maalesef biz şimdilik katılamadık futbol takımı olarak fakat Katar'ın böyle bir güvenlik tecrübesi yok, böyle bir koruyucu tecrübesi yok, küçük bir ülke, yeterince ekibi yok, bu yüzden duyurdular ki: "Bu Dünya Kupası'nı kim korusun?" Çünkü neticede dünyanın en önemli insanları, en önemli futbolcuları orada olacak, dünyanın gözü orada olacak ve 3 tane ülke buraya müracaat etti; bir tanesi İtalya, bir tanesi Fransa, bir tanesi Türkiye. Bu, bir ülke için çok prestijli bir iş. Bütün dünyanın gözünün olduğu yerde o Dünya Kupası'nı hangi ülkenin güvenlik güçleri koruyacak, güvenliği sağlayacak ve İtalya ile Fransa müracaat etti ve çok da kulis yaptılar ama Katar bunu Türkiye Cumhuriyeti'ne verdi. 

 

YAKASINDA AY YILDIZLI BAYRAK OLAN TÜRK POLİSİ

 

Yani biz Dünya Kupası'nda şimdilik yokuz oynamak için ama bizim polisimiz orada Dünya Kupası'nı koruyacak ve orada arkasında, önünde Katar polisi yazmayacak. Orayı ay yıldızlı bayrağımızın olduğu Türk polisi koruyacak. Bu çok prestijli bir iştir. Bize verilmiş olması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Emniyet güçlerinin orada olması bizim için aslında çok gurur verici bir konudur. Evet, eleştirebilirsiniz, Hükûmeti eleştirebilirsiniz ama bu konuda lütfen eleştiri yapmayın çünkü bu konu Türkiye için önemli bir konudur. Takımımız şimdilik gidemedi ama bizim güvenlik güçlerimiz orada bir ay boyunca Dünya Kupası'nın güvenliğini sağlayacaklar.

 

TÜRK POLİSİNE BODYGUARD DİYEN MİLLETVEKİLİNE TEPKİ

 

Sayın Utku Çakırözer'in bir kelimesine takıldım biraz. Diyor ki: "Saray iktidarı Katar'a 3.200 polis gönderecek. Gerekçe: 'Dünya Kupası finallerinde bodyguard'lık yapsınlar.' diye." Şimdi, Hükûmeti eleştirebilirsiniz, siz muhalefet partisisiniz, ona hiçbir diyeceğim yok, bizi de eleştirebilirsiniz ama Türkiye Cumhuriyeti'ne "bodyguard" demek pek vatansever bir cümle olmasa gerek, ben bunu kabul etmiyorum, önce onu söyleyeyim. Bu kelimeler Türkiye Cumhuriyeti'nin prestijini sarsacak kelimelerdir. Eleştirin tabii, buyurun, eleştirin, herkes herkesi eleştirebilir ama ülkeyle ilgili konuşurken... Bu TBMM'yi dünyanın çeşitli yerlerinden seyrediyorlar. Bizim oraya gidecek polisimize, bizi temsil edecek olan güvenlik güçlerimize "bodyguard" denilmesini ben veya hiçbir vatansever kabul etmez. Onun için, bu konuda da böyle bir sitemimi dile getirmek istedim, biraz da bilgi vermek istedim.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kocaeli Milletvekili, Saffet Sancaklı, Türk Polisi, muhalefet Milletvekili, tepki gösterdi, Katar, dünya Kupası, koruma görevi, Türkiye, 2022, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı