MHP'li Özdemir'den Türkiye'nin Üstlendiği Rolün Önemi
Haber Detayı
10 Mart 2022 - Perşembe 20:13 Bu haber 2135 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Türkiye'nin Üstlendiği Rolün Önemi
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin üstlendiği rol hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Türkiye'nin Üstlendiği Rolün Önemi

Yeniden kurulmakta olan dünya düzenindeki Türkiye'nin üstlendiği role dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, anlaşmazlıkların aşılması konusunda merkez bir konuma gelen Türkiye'nin, yönlendirici ve belirleyici olmanın yanında karar verici bir ülke potansiyeline sahip oladuğunun herkes tarafından kabul edilen bir gerçek olduğunu söyledi.

 

YENİ DÜNYA DÜZENİNDE TÜRKİYE'NİN ÜSTLENDİĞİ ROLÜN ÖNEMİ

 

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin çözümüne yönelik iki ülkenin Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelmesini hatırlatarak, yeniden kurulmakta olan dünya düzenindeki Türkiye'nin üstlendiği role dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Son dönemde yaşanan gelişmeler yalnızca Karadeniz yahut Doğu Avrupa dinamikleriyle ele alınamaz. Dünya genelinde kurulması zorunlu hale gelen yeni düzende Türkiye 'yönlendirici ve belirleyici' olmanın yanında 'karar verici' bir ülke potansiyeline sahip olduğunu göstermiştir. Sadece bir hafta içerisinde ülkemize yapılan ve yapılacak ziyaretler bu durumu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.'' dedi.

 

TÜRKİYE'NİN KUDRET VE BÜYÜKLÜĞÜ HERKES TARAFINDAN KABUL EDİLEN BİR GERÇEKTİR

 

Ülkeler arasındaki anlaşmazlıkların aşılması konusunda Türkiye’nin hakemliği kavramının herkes tarafından kabülünün önemine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Tarih ve coğrafyanın kendisi değil, insani yaklaşım ve değerlerin de bizatihi kendisi Türkiye’nin kudret ve büyüklüğünü her çevrenin kabul etmesini zorunlu kılıyor. Küresel barışın tesisi ve anlaşmazlıkların aşılması konusunda Türkiye merkez bir konuma gelmiştir. Ülkemizin diplomatik ağırlığının yanında, vicdani ve ahlaki tutumu her çevrenin güvendiği bir hali yansıtıyor. 'Türkiye’nin hakemliği' kavramı uluslararası alanın kabulü olmuştur.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, yeni dünya düzeni, Türkiye, üstlendiği rol, ara bulucu, barış görüşmesi, ateşkes, Rusya Ukrayna, kriz çözümü, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı