MHP'li Özdemir: Yeni Uluslararası Birlikler Kurulacak
Haber Detayı
12 Aralık 2021 - Pazar 10:47 Bu haber 2999 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Yeni Uluslararası Birlikler Kurulacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin öncülüğünde yeni uluslararası yapılanmaların kurulacağı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Yeni Uluslararası Birlikler Kurulacak

Kayseri'de düzenlenen kitap fuarında, kaleme aldığı Büyük Türkiye Yolunda Türk Dış Politikasının Güncel Meseleleri isimli kitabını imzalayarak kitapseverlerle buluşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, NATO ve Avrupa Birliği gibi uluslararası yapılanmaların çözüleceği önümüzdeki süreçte, 2023 yılında lider ülke hedefine ulaşacak olan Türkiye'nin öncülüğünde yeni işbirliği mekanizmalarının yeni uluslararası yapılanmaların kurulacağını söyledi.

 

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLAN BİR DEVLET TEŞKİLATIMIZ VAR

 

MHP Kayseri İl Teşkilatı, Kayseri Ülkü Ocakları mensupları ve vatandaşların  yoğun katılım gösterdiği Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen 4. Kayseri Kitap Fuarı'nda, Büyük Türkiye Yolunda Türk Dış Politikasının Güncel Meseleleri isimli kitabını imzalayan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, imza gününe katılan vatandaşlara yaptığı konuşmada, ''Beş bin yıllık devlet geleneği olan Türk Milletinin, tüm dünyaya örnek olan bir devlet teşkilatı var. Başta Dışişleri Bakanlığı kaynakları olmak üzere, Türkiye'nin güçlü bir teşkilat hafızası var. Küresel rekabetin yaşandığı dünyada, dış politikanın büyük bir öneme sahip olduğu daha iyi anlaşılıyor. Birinci Dünya Savaşı'nda ciddi toprak kaybı yaşayan ve küresel güçlerin Anadolu'da bir avuç toprağa mahkum etmeye çalıştığı Türk Milleti, istiklal harbi ile bunu kabul etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi.'' dedi.

 

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜLÜĞÜNDE YENİ ULUSLARARASI MEKANİZMALAR KURULACAK

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılında ortaya koyduğu 2023'te Lider Ülke Türkiye hedefi ve 21. asrın Türk Asrı olacağı müjdesini hatırlatan  MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Küresel çalkantıların arttığı dünyada, NATO ve Avrupa Birliği gibi uluslararası yapılanmaların önümüzdeki süreçte çözüleceği gözlemleniyor. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çoklu ülkeler arasıda yeni işbirliği mekanizması geliştirebileceği görülmeye başlandı. Milli hedeflerini adım adım gerçekleştirmeye başlayan Türkiye, 2023'te Lider Ülke Türkiye hedefine doğru koşarken muhataplarına bölgesel güç olduğunu gösterdi. Günümüzde, Türkiye'nin izni ve dahili olmadan Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kafkasya, Balkanlar Karadeniz ve Doğu Akdeniz bölgelerinde hiç kimsenin hiçbir şeyi yapamayacağı anlaşılmıştır. 2023 hedefine ulaşan Türkiye'nin 2053 ve 2071 dış politika vizyonuyla süper güç olma yolunda ilerleyeceği ve Cumhur İttifakı'nın da bu hedefleri gerçekleştirmek için olağanüstü bir çaba gösterdiği bir gerçektir.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Türkiye, öncülüğünde, yeni uluslararası, yeni birlikler, kurulacak, Lider Ülke, MHP, Türk Dünyası, Ülkücü
Yorumlar
Haber Yazılımı