MHP'li Özdemir ve Çiçek'ten Habertürk TV'ye Tepki
Haber Detayı
21 Mart 2023 - Salı 11:56 Bu haber 3371 kez okundu
 
MHP'li Özdemir ve Çiçek'ten Habertürk TV'ye Tepki
MHP'li İsmail Özdemir ve Yıldıray Çiçek, Habertürk TV sunucusu Kübra Par'ın gerçekleri haykıran Hilmi Daşdemir'i susturmaya çalışmasına tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir ve Çiçek'ten Habertürk TV'ye Tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ve MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yaptığı ziyaret tartışılırken Habertürk TV sunucusu Kübra Par'ın gerçekleri haykıran Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'i susturmaya çalışması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

PKK VE SİYASİ UZANTISI HDP'NİN ÇAĞRISINA DAYANAMAYAN KILIÇDAROĞLU'NUN HDP ZİYARETİ

 

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Cemal Bayık ve Duran Kalkan'ın yerel seçimler ve sonrasındaki açıklamalarında, Ak Parti ve MHP'nin karşısında olan CHP ve İyi Parti'nin adaylarına destek olacaklarını söylemişlerdi. Altılı Masanın bitmek tükenmek bilmeyen Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci devam ederken PKK'nın elebaşları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması halinde aday çıkarmayacaklarını da söylemişti. 

 

Bu kapsamda HDP'ye ziyaret kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart tarihinde gerçekleştireceği HDP ziyaretini, iki gün sonra gerçekleştirdi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki yağarken, Altılı Masadaki Türk Milliyetçisi olduğunu iddia eden Meral Akşener ve diğer sağ kökenli küçük ortaklardan hiç itiraz gelmedi. Söz konusu ziyaret medyada tartışılırken, gerçekleri haykıran araştırmacıların televizyonlarda susturulmaya çalışılması, tepkilere yol açtı.

 

HİLMİ DAŞDEMİR GERÇEKLERİ HAYKIRINCA ORTALIK KARIŞTI

 

Habertürk TV'de yayınlanan Kübra Par'ın sunduğu Açık ve Net programında, Altılı Masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yaptığı ziyaret konusunda değerlendirmelerde bulunan Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı'ya verdiği cevapta "O genel başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın ve HDP'nin adayıdır'' dedi. CHP'li  yönetici ve programı sunan Kübra Par, bu tanımlamanın ''Kabul edilemez'' olduğunu ifade edince, Hilmi Daşdemir ileri sürdüğü görüşün detaylarını anlatmaya devam etti. Kübra Par'ın kendisini susturmaya çalışmasına tepki gösteren Hilmi Daşdemir, stüdyoyu terketti.

 

BAHÇELİ'NİN DANIŞMANI YILDIRAY ÇİÇEK'TEN KÜBRA PAR'A SORU

 

Türkgün'deki köşe yazılarında Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP'nin defalarca birbirini ziyaret ettiğini ve bu ziyaretlerin CHP ve HDP açısından bir sorun teşkil etmediğini hatırlatan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'in gerçekleri dillendirmesi üzerine telaşa kapılan Habertürk TV sunucusu Kübra Par'a, sosyal medya hesabından seslenerek ''Kübra hanım HD(P)KK Eşbaşkanı Mithat Sancar CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında "PKK ve Öcalan konusu CHP ile aramızda sorun olmuyor" demişken ve hiçbir CHP'li ona cevap vermemişken sizin için niye mesele oldu?'' dedi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN HİLMİ DAŞDEMİR'E TEBRİK VE TARTIŞMAYA YÖNELİK DEĞERLENDİRME

 

Habertürk TV sunucusu Kübra Par'ın gerçekleri haykıran Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir'i susturmaya çalışması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Habertürk’te katıldığı yanında son derece doğru, haklı ve şahsiyetli bir tutum takınarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ve PKK’nın da adayı olduğu gerçeğini ifade ettiği için Sayın Hilmi Daşdemir'i kutluyorum. Ne var ki kendisi yanlış ve kınanması gereken bir tutuma maruz kalmıştır. Kandil’deki inlerden servis edilen görüntülerde, PKK terör örgütü elebaşlarının Kılıçdaroğlu’na açıktan yaptıkları destek çağrıları ortadadır. Tarafsız bir yayıncılık yaptığı iddiasında bulunan Habertürk’ün ise bu gerçeği gizlemeye çalışması maksatlı ve beyhude bir tutumdur.'' dedi.

 

HABERTÜRK TV KANDİL'İN SESİ OLMA GAYRETİNDE

 

Kandil’in sesi olma gayretkeşliğine soyunarak siyaset mühendisliği yapan Habertürk TV'nin tutumuna tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Tam da Kılıçdaroğlu’nun terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yaptığı görüşmenin gerçekleştiği bir günde yapılanlar, şehitlerimize de büyük bir saygısızlık ve vefasızlık örneğidir. Anlaşılan o ki Habertürk, Kandil’in sesi olma yolunda kendisini gösterme gayretindedir. Siyaset mühendisliği ile her türlü maharetini sergileyen ve tüm imkanlarını açıkça Türkiye’nin milli birlik ve beraberliği aleyhine kullanan çevrelerin temsilcisi edasına bürünen bu yayın grubunun tutumu, basın tarihimizin belki de en çirkin ve çirkef örneklerinden birisidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Yıldıray Çiçek, gerçekleri haykıran, Hilmi Daşdemir, susturulmaya, çalıştılar, sert tepkiler, tartışma programı
Yorumlar
Haber Yazılımı