MHP'li Özdemir'den Yuvarlak Masa Toplantısına Tepki
Haber Detayı
13 Şubat 2022 - Pazar 11:02 Bu haber 2268 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Yuvarlak Masa Toplantısına Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Atatürk'ü yok sayan 6 muhalefet partisinin Yuvarlak Masa toplantısı bildirisine tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Yuvarlak Masa Toplantısına Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği Yuvarlak Masa toplantısı bildirisinde, Atatürk'ten hiç bahsedilmemesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, muhaliflerin Atatürk'ü yok sayan bildirisine karşılık, Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın seçim protokolünü paylaşarak yaptığı açıklamada, Yuvarlak Masa toplantısı bildirisine Atatürk'ün adının konulmamasını kimin istediğini sorguladı.

 

6 MUHALEFET PARTİSİNİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen 6 muhalefet partisinin Yuvarlak Masa toplantısı 5 saat 30 dakika sürdü.

 

ATATÜRK'Ü YOK SAYAN YUVARLAK MASA TOPLANTISI BİLDİRİSİ

 

Türk Milletinin tepkisini çekmemek için gizli ortakları HDP'ye yer verilmeyen ve asıl mutabakat metninin 28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümünde açıklanacağı belirtilen Yuvarlak Masa toplantısının ortak bildirisinde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e dönme hedefleri açıklanırken Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normlarından bile bahsedilirken, Bağımsız bir Türkiye'yi inşa etmek için yedi düvele karşı Milli mücadele veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten hiç bahsedilmedi.

 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ATATÜRK'Ü HAKLI ÇIKARDI

 

CHP Genel Sekreteri Recep Peker’in imzalatmaya getirdiği vesikanın üzerine “Partim” sözünü yazan ve neden CHP olarak yazmadığı sorulduğunda ''Ne bileyim sonuna kadar CHP nin benim partim olarak kalacağını'' cevabını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü haklı çıkartırcasına hareket eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mimarı olduğu Yuvarlak Masa toplantısının bildirisinde, Türk Milletine hep düşmanca davranan Avrupa'dan söz edilirken koltuğunda oturduğu Atatürk'ten bahsedilmemesine göz yumdu. Atatürk'ü yok sayan Yuvarlak Masa toplantısının bildirisine ilk tepki MHP'den geldi.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN YUVARLAK MASA TOPLANTISINA TEPKİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği Yuvarlak Masa toplantısı bildirisinde, Atatürk'ten hiç bahsedilmemesine tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Doğu Akdeniz’de rezil tezleri geçerli görüp mavi vatanımıza göz diken, Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütlerini her fırsatta kollayan Avrupa Konseyi, CHP ve kuyruğundaki partilerin yol göstericisiymiş! En önemlisi ilan edilen ucube metinde Atatürk’e ait tek bir söze rastladınız mı? Tarihi denilen trajikomik ve ucube metnin içinde de özünde de Atatürk yok! Atatürk’ün karşı durduğu, Türkiye’nin istiklal ve istikbaline kast etmiş güruha ise teslimiyet var! Bunlar mı Atatürkçü? Bunlar mı Atatürk’ün ilkelerine bağlı? İşte zillet gerçeği budur!'' dedi.

 

BİLDİRİDE ATATÜRK'ÜN ADINI ANMAYARAK KİME GÖZ KIRPTINIZ?

 

Yuvarlak Masa toplantısı bildirisine Atatürk'ün adının konulmamasını kimin istediğini sorgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, ''Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te zillet cenahındaki partilerden hangisi Atatürk’ün adından rahatsızlık duydu da tarihi olarak ilan ettikleri ucube  metine adının girmesini istemedi? Kim kimi, ne karşılığında ve nasıl ikna etti? Zillet cenahı tarihi buluşma ve tarihi metin diye duyurduğu ucube yazıda Atatürk’e yer vermeyip, Atatürk’ün adını anmayıp kime göz kırpıyor? Masa altından mesaj verdikleri HDP, PKK, Kandil “hassasiyeti” sebebiyle mi Atatürk’ün adını anmaktan imtina ettiler?'' dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI İLE ZİLLET İTTİFAKI ARASINDAKİ EN BELİRGİN FARK

 

Atatürk'ten hiç bahsedilmeyen 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği Yuvarlak Masa toplantısı bildirisine karşılık, Ak Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın seçim protokolünü sosyal medya hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Cumhur İttifakı'nın seçim protokolünde yer alan ''Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir.'' sözlerine yer verdiği açıklamasında, ''Farkımız işte budur!'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Atatürk, yok sayan, 6 muhalefet partisi, Yuvarlak Masa, toplantısı bildirisi, tepki gösterdi, MHP, Cumhur ittifakı
Yorumlar
Haber Yazılımı