MHP'li Özdemir'den Öğrenim Kredisi Açıklaması
Haber Detayı
18 Temmuz 2022 - Pazartesi 19:33 Bu haber 2925 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Öğrenim Kredisi Açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Öğrenim Kredilerinden faiz alınmaması konusunda açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Öğrenim Kredisi Açıklaması

Kabinenin haftalar öncesinden çalışmaya başladığı Öğrenim Kredilerinden faiz alınmaması konusunda rol üstlenmeye çaba gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısından sonra öğrencilere müjdeyi verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, öğrencilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

 

CHP, İKTİDARIN HİZMETİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞTI

 

Ekonomideki gelişmeler nedeniyle öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçları artmıştı. Öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftalar öncesinden verdiği talimatla harekete geçen siyasi iktidar, Öğrenim Kredilerinden faiz alınmaması konusunda çalışıyordu. Siyasi iktidarın bu çalışmasından rol üstlenmeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğrenim kredilerinden faiz alınmayacak olmasının kendilerinin gündeme getirdiği bir proje olduğunu savundu. Sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan muhalifler, açıklanan öğrenim kredisi müjdesine sahip çıkmaya çalıştı. Kabine toplantısından sonra öğrencilere müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert tepki gösterdi.  

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE

 

Kabine toplantısından sonra Öğrenim Kredileri konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Öğrenim kredilerine hiç bir zaman faiz uygulaması yapmadık. Ama Bay Kemal utanmadan, sıkılmadan faizden bahsediyor. Sıkıyorsa gel bunu ispatla, kimden faiz almışız ortaya koy. Son dönemde enflasyonun yükselmesi öğrenim kredisi güncellemelerinde beklenmedik rakamların ortaya çıkmasına yol açtı. Haftalar öncesinden talimatları verdik ve çalışmalara başlandı. Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyona farkı ya da faiz oranı olmaksızın sadece alınan kredi tutarı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para. Kredi geri ödemesi yapan gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrencilerimiz de artık sadece aldıkları kredi rakamı kadar sorumlu olacaklar. Öğrenim kredileriyle ilgili aldığımız kararın gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÖZDEMİR'DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği üzere üniversitede öğrenim gören kardeşlerimizin kullandığı kredilerin sadece ana para ödemelerinin alınacak olması genç kardeşlerimizi ve ailelerini sevindirmiştir. Türk Gençliği, Cumhur İttifakı ile daha güzel yarınlara ulaşacaktır. Öğrenim kredilerine getirilen düzenleme ile 26 milyar liranın üzerindeki bir yük kaldırılmış, gençlerimiz rahatlatılmıştır. Böylelikle 3 milyon 157 bin gencimizin sorunu giderilmiştir. Her durumda gençlerimizle beraber olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmail Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenim kredisi, faiz alınmayacak, öğrencilere müjde, muhalifler, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı