MHP'li Özarslan Mao'cu Doğu Perincek'e Kapıyı Gösterdi
Haber Detayı
17 Aralık 2021 - Cuma 11:21 Bu haber 3511 kez okundu
 
MHP'li Özarslan Mao'cu Doğu Perincek'e Kapıyı Gösterdi
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP'yi hedef alarak kendisini Cumhur İttifakı'na yamamaya çalışan Doğu Perinçek'e, kapıyı gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Özarslan Mao'cu Doğu Perincek'e Kapıyı Gösterdi

Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için kurulan Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'yi, Ak Parti ile birlikte hareket ettiği için kuyrukçuluk yapmakla itham eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, Komünist ideolojilerin esiri olduğu halde kendisini Cumhur İttifakı düzlemine yamamaya çalışan ve halkta bir karşılığı olmadığı halde kendisini ağırdan satmaya çalışan Doğu Perinçek'e, resmen kapıyı gösterdi.

 

DOĞU PERİNÇEK'İN MHP VE BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN HADSİZ SÖZLERİ

 

Türkiye'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde ilk defa uygulanan adı konulmamış Karma Ekonomi Modeli'ne geçmesinin tartışıldığı günümüzde, Çin Modeli'nin de tartışılmaya başlaması üzerine, Haber Global'de yayınlanan Siyaset Özel programında MHP'yi hedef alan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin önündeki gelişim politikasında, Türkiye'nin güvenliğini sağlama programında varız. MHP gibi o yanlışı yapmayız. Eğer yönetecekse o yönetim masasında biz de olacağız. Hükümette beraber karar alırız, ittifaka dahil oluruz. Türkiye'yi savuma konusunda söz verirlerse biz de yönetimde yer almak isteriz. Biz kuyrukçu olacak bir parti değiliz. MHP büyük bir hata yaptı, destekçi politikalar yaptı.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN'DAN DOĞU PERİNÇEK'E SERT TEPKİ

 

Türkiye'nin bekasına yönelik tehditleri bertaraf etmek için kurulan Cumhur İttifakı'nın ortağı olan MHP'yi, Ak Parti ile birlikte hareket ettiği için kuyrukçuluk yapmakla itham eden Doğu Perinçek'e tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Haber Global'de yayınlanan Siyaset Özel programında konuşan Doğu Perinçek, her zamanki gibi daldan dala atlayıp konuşuyor ve kendi kurduğu hayal dünyasında yine, kendisini ve tek kişilik partisini merkeze alarak garip yorumlar yapıyor. Cumhur İttifakı ile ilgili yorumlarında da partimiz MHP'ye yönelik çirkin bir benzetme yaparak 'kuyrukçu' tabirini kullandı. Partimizin hükümete ortak olmamasını ve Cumhur İttifakı içindeki işlevini, 'kuyrukçuluk' olarak gören Perinçek, kendi yaklaşımını da ele vermiş oldu. Perinçek ve benzerlerinin yıllardır kime eklemlendiği malumdur ve siyaseti, yalnızca iktidar olmak şeklinde algılamaktadırlar. Siyasetin Türk Milleti için yapılması gerektiğini ilk günden bu yana dile getiren MHP'nin bugün durduğu noktayı anlamaları da beklenemez.'' dedi.

 

ÜLKÜCÜ DÜŞMANI DOĞU PERİNÇEK, MHP'NİN ANKARA MERKEZLİ POLİTİKASINI ANLAYAMAZ

 

Hayatını Çin'in Mao'suna kuyrukçuluk yapmakla geçirip Pekin Ördeği gibi 'vak vak'larken, Bazen Lenin'ci, bazen Apo'cu olan, işine geldiği zaman Atatürkçü olabilen son demde ise Erdoğancı kesilen Doğu Perinçek'in, Ankara Merkezli politikalarını anlamasının mümkün olmadığına dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Partimizi 'kuyrukçu' olarak nitelendirmek ile güya karşı çıktığı M(Z)illet İttifakı'nın 'stepne olmak' şeklindeki çirkin yakıştırması arasında herhangi bir fark yoktur. Her ikisi de emperyalizmin yıkmak istediği Cumhur İttifakı'nı hedef almaktadır. Dolayısıyla MHP'nin 'Ankara merkezli' politikalarını, 'İktidarı koşulsuz destekliyorlar. Biz desteklersek ortak oluruz, karar alma mekanizmalarında yer almadan destek olmayız.' şeklindeki yaklaşımı ile Perinçek, kendini ve işlevini deşifre etmiştir. Kısacası Perinçek, programda açıkça dile getirdiği gibi meselelere Ankara'dan bakmadığını ve hep atıf yaptığı Pekin'e göre söylem geliştirdiğini bir kere daha göstermiştir. Kim ne derse desin, nereden bakarsa baksın, Partimizin 'Ankara merkezli' yaklaşımı, temel ideolojik tutumudur. Değişmesi beklenmeyeceği gibi Dünya'yı Ankara'dan okumayanlar için anlaşılması da beklenmemektedir.'' dedi.

 

MHP'Lİ ÖZARSLAN, DOĞU PERİNÇEK'E KAPIYI GÖSTERDİ

 

Komünist ideolojilerin esiri olduğu halde kendisini Cumhur İttifakı düzlemine yamamaya çalışan ve halkta bir karşılığı olmadığı halde kendisini ağırdan satmaya çalışan Doğu Perinçek'e, Cumhur İttifakı'nın kapsama alanı dışında oynamasını tavsiye ederek kapıyı gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Hele hele, kiralık kafaların ödemeye alışkın olduğu bedel olan esarete aşık olanlar ise hiç ümit vaad etmemektedir. Perinçek de bu kervanın geçmişten bugüne kadar en sadık yolcusu olarak kendini istediği yere eklemleyebilir. Efendilerinin kurduğu hayal dünyasında da kendisine biçilen rolü oynamaya devam ederek mutlu olmaya devam edebilir. Uğurlar ola.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Bahadır Bumin Özarslan, kuyrukçu siyasetçiye, kapıyı gösterdi, Ankara Merkezli, politikalar, Çin Modeli, Cumhur İttifakı, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı