MHP'li Osmanağaoğlu: Türk Milleti Buna Hazırdır
Haber Detayı
02 Temmuz 2022 - Cumartesi 19:34 Bu haber 3448 kez okundu
 
MHP'li Osmanağaoğlu: Türk Milleti Buna Hazırdır
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, çekilen sancıların Türk yüzyılının doğuşunun sancısı olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Osmanağaoğlu: Türk Milleti Buna Hazırdır

346 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin ikinci bölümü üzerinde MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, salgın ve savaşın tüm ülke ekonomilerini sıkıntıya düşürdüğü bir dönemde; küresel ekonomik saldırılara, baskılara ve komplolara maruz kalan Türkiye'nin her şeye rağmen bölgesinde güçlenerek yoluna devam ettiğini belirterek, içinden geçilen sancılı dönem Türk yüzyılının doğuşunun sancısıysa Türk milletinin buna hazır olduğunu söyledi.

 

TÜM EKONOMİK SALDIRILARA RAĞMEN MİLLİ ÜLKÜLERİMİZDEN VAZGEÇMEDİK

 

Tüm dünya zor bir dönemden geçmekte, ekonomisi güçlü ülkeler bile ciddi ekonomik buhranlarla mücadele etmektedir. Bir yandan salgının getirdiği duraksama, ardından da Rusya-Ukrayna savaşı ve bu savaşın devamı için çaba sarf eden Batılı ülkelerin sebep olduğu belirsizlikler insanlığın mağduriyetlerinin katlanarak artmasına da vesile olmuştur. Kabul etmeliyiz ki bu süreçten en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Ancak yine kabul etmeliyiz ki bu ahvalde dahi Türkiye bölgesinde âdeta bir vaha gibi öne çıkmaktadır. Ekonomimize gerçekleştirilen onca saldırıya ve kuşatmaya rağmen, millî ülkülerinden vazgeçmeyen bir Türkiye hepimizin gururu olmalıdır. Felaket tellallığı yapanlar ile kötümserlik aşılayanlara, pireyi deve yaparak siyasi rant elde etmeye çalışanlara rağmen, uluslararası örgütlerin dahi kabul ettiği büyüme kararlılığından vazgeçmeyen bir Türkiye herkesin iftihar kaynağı olmalıdır. 

 

BASKILARA BOYUN EĞMEYEN TÜRKİYE, MAZLUM MİLLETLERE UMUT OLDU

 

Yaşanan türlü baskı ve uluslararası komplolara rağmen, istiklal haklarına helal getirmeyen, hakları gasp edilmeye çalışılan diğer milletlere de umut çeşmesi olan Türkiye, hepimizin üzerine titremesi gereken bir cevher olmalıdır. Devletimizi üzerine inşa ettiğimiz millî tarih şuuru hepimize bunu emretmektedir. Varlığımıza ve kaderimize hep birlikte sahip çıkma sorumluluğunu sırtımıza yüklemektedir. İşte, bu sorumluluk bilincinin gereğini son yüzyılda icra eden bu çatı, Gazi Meclisimizdir. TBMM kurulduğu günden bu yana Türk milletinin sorunlarına çözüm, sıkıntılarına derman, ihtiyaçlarına cevap olabilecek birçok konuda ciddi çalışmalar yapmıştır. Esasen gücünü ve yetkisini Türk milletinden alan bu kutlu çatı dün olduğu gibi bugün de milletimizin sesi olmakta, milletimizin iradesiyle sahip olduğu gücü yine milletimizin refahı için kullanmaktadır.

 

KANUN TEKLİFİNDE NELER VAR?

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun yoğun mesaisinin ardından bugün Genel Kurulumuza gelen bu kanun teklifiyle birçok vatandaşımızın yıllardır beklentisi olan hakları teslim edilmekte, özlük haklarında iyileştirilmeler yapılmaktadır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğrenci affıyla kanun kapsamındaki yükseköğrenim kurumlarında öğretim görmekteyken ilişiği kesilenler ile hak kazanmasına rağmen kaydı gerçekleştirilmeyerek mağduriyet yaşayan öğrencilerimize eğitimlerine devam hakkı verilmektedir. Hem kaçak elektrik ve su kullanımını azaltacak hem de mevcut durumları sebebiyle vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olan, yapı inşaat ruhsatı alınmış ve bu plan dâhilinde inşaatları tamamlanmış ancak kullanma izni verilmeyen yapılara geçici olarak elektrik ve su aboneliği verilmesi hakkı tanınarak kısmi sıkıntıları büyük oranda giderilmiştir. Devletimiz için her zaman fedakârca çalışmalarla göz dolduran, taşradaki temsilciliğini her zaman liyakatleri ve ehliyetleriyle layıkıyla yerine getiren mülki idare amirlerimizin görev aylıklarında iyileştirmeler yapılmaktadır.

 

MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

 

Selçuklu ve Osmanlı dönemi başta olmak üzere, binlerce yıllık devlet geleneğimizin ince ince eleyerek bugüne armağan ettiği hiyerarşik yapımızın gereği de yerine getirilmektedir. Kamu görevlilerimizin konumu, sorumluluklarının çerçevesi ve gerçekleştirdikleri görevlerinin önemi eğitim durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak belirlenmiş ek gösterge sistemi yeniden düzenlenmiştir. Bu kapsamda öğretmenlerimizin, polislerimizin, sağlık çalışanlarımızın, din görevlilerimizin ve yardımcı hizmetler sınıfında olan tüm kamu görevlilerimizin ek göstergeleri yükseltilmiştir. Terörle mücadele eden kahramanlarımızın, uzman jandarmalarımızın ve uzman çavuşlarımızın ek göstergeleri de 3600'e çıkarılmıştır. Emeklilerimiz de unutulmamış en düşük emekli aylığı 3.500 TL'ye yükseltilmiştir. Bu vesileyle, gözü kulağı bu düzenlemede olan milyonlarca vatandaşımıza şimdiden hayırlı olsun dileklerimi sunmak istiyorum.

 

DEVLETİMİZ VATANDAŞLARIMIZIN SESİNE KULAK VERDİ

 

İfade etmek gerekir ki devletimiz, bugüne kadar vatandaşımızın sesine her zaman kulak vermiş, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için büyük gayretler sarf ederek ciddi adımlar atmıştır. Devletimiz, ekonomiyi bir bütün olarak değerlendirmenin sonucu olarak da ne iş verenin ne de çalışanın hakkını çiğnememiş, çiğnettirmemiştir; milletimizin kendisine olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmamıştır. Bugün de elindeki imkânları en etkin şekilde kullanarak milletimizin hizmetine sunacağından hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Gerçekleştirilen düzenlemeler ve diğer alanlarda verilen mücadele; azımızı çok yapma kararlılığının, müfsitlere karşı ortaya konan bir birlik ruhunun, seciyesi karanlık olanların dünyasını dahi aydınlatacak ümit ışığının bir neticesidir. Hiç şüphe yok ki bundan sonra da inşa ettiğimiz geleceğe ulaşmak için lazım gelen adımlar mutlaka atılacaktır çünkü kulağımız milletimizden gelecek olan seste, gözümüz onlardan gelecek taleplerdedir. 

 

BU SANCININ SONUNDA TÜRK YÜZYILI DOĞACAKSA, TÜRK MİLLETİ BUNA HAZIRDIR

 

Unutulmamalıdır ki Türkiye, hedeflerinde yürümekte sonuna kadar kararlıdır; her köşesinden kan akan bulmacaları hazırlayanlardan, bir diğer deyişle problemlerin faillerinden çözüm beklemenin beyhude bir bekleyiş olduğunun da bilincindedir. Bölgesel ve küresel hercümercin müsebbiplerinin kimler olduğunu bilmekte, bu kaynağın kimlerin yaşam pınarını olduğunu görmekte, kutuplaşmadan, husumetten, örtülü operasyonlardan medet umanların amacını idrak etme kabiliyetine tartışmasız bir şekilde sahiptir. İçinden geçilen sancılı dönem Türk yüzyılının doğuşunun sancısıysa Türk milleti buna hazırdır. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in ifade ettikleri gibi Cumhur İttifakı Türkiye'yi kem gözlerden, kötü sözlerden, ölümcül engellerden, karanlık emellerden, kaos tetikçilerinden fedakârca koruyacak, milletiyle bir ve bütün hâlinde geleceği inşa edecektir. Bu inşa hamlesinin, bu irade haysiyetinin önüne geçmeye hiç kimsenin nefesi yetişmeyecektir.

 

TÜRK MİLLETİNİN YENİ BİR ZAFERİNE HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ

 

Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız ve çağlayacağız, sular seller gibi coşacağız; azmedeceğiz, sabredeceğiz, emek vereceğiz, mücadele edeceğiz; mutlaka da başaracağız. Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünde Türk milletinin yeni bir zaferine hep birlikte imza atacağız. Bizim davamız, hakkın hakimiyetini dünyaya hâkim kılmak, mimarını da Türk milleti yapmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, kanun teklifimizin hayırlı olmasını diliyor, yüce Meclisi saygılarımla selamlıyorum.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Tamer Osman ağa oğlu, çekilen sancılar, Türk Asrının, doğuş sancısı, Türk Milleti, buna hazır, ekonomik sıkıntı, baskılar, MHP.
Yorumlar
Haber Yazılımı