MHP'li Kaba'dan Muhalif İttifakı Bitiren Müthiş Tespitler
Haber Detayı
01 Temmuz 2022 - Cuma 19:04 Bu haber 5091 kez okundu
 
MHP'li Kaba'dan Muhalif İttifakı Bitiren Müthiş Tespitler
MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, 6'lı muhalif ittifakın kararları ile ABD'nin Wilson İlkeleri arasındaki bağı ortaya çıkardı.
MHP Haberi
MHP'li Kaba'dan Muhalif İttifakı Bitiren Müthiş Tespitler

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı 48 sayfalık metnin, ABD tarafından bir asır önce açıklanan Wilson İlkeleri'nin mantığıyla hazırlandığını ileri süren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, bitmek bilmeyen toplantılarına devam eden 6'lı muhalif ittifaktaki siyasetçilerin, hayallerini ve heveslerini kursaklarında bırakacaklarını söyledi.  

 

6'LI MUHALİF İTTİFAKIN 48 SAYFALIK METNİ VE WİLSON İLKELERİ

 

MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metni, 1918 yılında ABD tarafından tüm dünyaya kabul ettirilmeye çalışılan Wilson İlkeleri'nin mantığıyla hazırlandığını ileri sürdü.

 

1. Dünya savaşı sonrasında savaşları bitirmek, parçalanan büyük devletlerin topraklarını yeniden kazanmak amacıyla savaş açmasını önlemek amacıyla ABD Başkanı Woodrow Wilson tarafından 1918 yılında açıklanan Wilson İlkeleri, esasen yeni dünya düzeni kurmak isteyen ABD'nin kendi çıkarlarını bütün dünyada geçerliliğini sağlamak amacıyla uydurup açıkladığı prensiplerdir. Wilson İlkeleri'nin 5. ve 12. maddeleri ise bir asır sonrasında Türkiye'nin başına bela getirecek maddelerdir. Wilson İlkeleri'nin 5. maddesi, halkların kendi kaderini kendisinin belirleyip yönetmesini öngören self determinasyon ilkesidir. 12. madde ise, Türklerin yaşadığı bölgelerde Türk egemenliği güvence altına alınırken, devlet içerindeki diğer halkların yaşam güvenlikleri ve özerk gelişimlerinin sağlanması öngörülüyor. Wilson İlkeleri'nin 5. ve 12. maddesindeki amacın günümüzdeki yansımasına bakıldığında, Güneydoğu bölgesinin Türkiye'den koparılmak istendiği ve Marksist Leninist bir örgüt olarak kurulan PKK'nın aslında ABD'nin bir asır önceki amacına hizmet için kurulduğu görülüyor. 

 

48 SAYFALIK METİN İLE WİLSON İLKELERİNİN NE ALAKASI VAR? 

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık metnin, Wilson İlkeleri ile ne alakası var? 48 sayfalık metinde; toprak bütünlüğü ve kuruluş ilkelerini önemseyen Cumhuriyet ‘dar kalıplı geçmiş’ olarak nitelendirilip bu anlayışın reddedildiği belirtiliyor. Ve metinde; 'herkesin kendi kimliğiyle ve kendisi olarak eşit şekilde toplumsal, kamusal ve siyasal yaşama katıldığı bir sistem inşa edilecek' deniliyor. 6'lı muhalif ittifakın kurduğu Yuvarlak Masaya dışarıdan destek veren PKK'nın siyasi uzantısı HDP, ittifaktaki bazı siyasi partiler tarafından meşrulaştırılmaya ve Eş Genel Başkanı hapisten çıkarılmak isteniliyorsa, Kürtlerin siyasi önderinin Selahattin Demirtaş olduğu söylenip kahvaltı güzellemesi yapılıyorsa, ABD Başkanı Erdoğan'a karşı muhaliflerin desteklediğini açıklıyorsa, muhalifler ABD'den sürekli olarak iktidar dileniliyorsa, 48 sayfalık metin ile Wilson İlkeleri arasında bir bağın olmadığını iddia etmek saflık olur.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN 6'LI MUHALİF İTTİFAK'A MANİDAR TEPKİ

 

6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi parti genel başkanlarının imzaladığı 48 sayfalık metnin, ABD tarafından bir asır önce açıklanan Wilson İlkeleri'nin mantığıyla hazırlandığını ileri süren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İç ve dış vesayet mühendislerinin gösterişçi ve çığırtkan altı kuklası, garanti ve egemenlik haklarımızı yıkmaya yeltenmiş bölücü, hizip yıkım projesine sonunda imzalarını attılar. Birinci Dünya savaşı sonrası kabul ettirilmeye çalışılan Wilson ilkelerini benimseyen, Sivas Kongresi’ndeki mandacı zihniyet gibi, ihanete şümul bir güruh olarak hareket etmekte herhangi bir beis görmüyorlar. Bu kirli ittifakın belirleyicisi, masanın saatli bombası ve pis yedilisi konumundaki HDPKK ise başlarında sinsi bir şekilde çekiç orak beklemekte, kafalarına darbe indirmek için fırsat kollamaktadır.'' dedi.

 

6'LI MUHALİF İTTİFAKIN BİTMEYEN TOPLANTILARI

 

6'lı muhalif ittifakın kabak tadı veren toplantıları hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, ''Zillet orkestrası 3 Temmuzda 5. Kez biraraya gelecek ve 29 Ekim’de adaylarını açıklayacakmış! Bu cahil ve kifayetsiz kötülük odaklarının maskeleri düşmeye başladıkça önümüzdeki ilk seçimde mutlaka kepenk kapatacaklardır. Aralarında sözde 10 ilke belirlemişler! Bu ilkeler doğrultusunda bir de 'Durum ve Hasar Tespit Komisyonu' kurulması yönünde karar almışlar! Olmayan bir şey üzerinden pazarlık yapmak ahlaksızların işidir.'' dedi.

 

HAYALLERİNİ VE HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKACAĞIZ

 

6'lı muhalif ittifaktaki siyasetçilerin hayallerini ve heveslerini kursaklarında bırakacaklarını belirten MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, ''Masanın baş icracıları sosyalist forumcu KılıçdarSON Cumhurbaşkanı ve İP’in Neoconcuların tutsağı olan müdiresi ise başbakan olmak istemektedir. Al birini vur ötekine! Kamuoyundan soyut altılının 6+1 toplam oyun modeli başta bu iki oyuncu ile sıfır toplamlıdır. Çünkü bunlardan birinin bile bu birliktelikte hiçbir kazancı yoktur. Sahtekarlık aralarında kol gezmektedir. Türkiye’deki sorosçu fondaş medya ise bunları gazlamaktan ve fonlamaktan geri durmuyor, alta koyuyor olmuyor üste koyuyor dolmuyor! Çetelesi ve biyografileri bozuk, birbirinin aynı olan elemanlardan ve elementlerden müteşekkil bu altılı çetenin kara kampanya oyunları Türk Milletinin iradesi karşısında nakavt olacak, hayalleri ve hevesleri kursaklarında kalacaktır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kaba'dan, Muhalif, İttifakı, Bitiren, Müthiş, Tespitler, , , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı