MHP'li Osmanağaoğlu: O Kurum Yol Geçen Hanı Değildir
Haber Detayı
23 Ekim 2022 - Pazar 13:37 Bu haber 2187 kez okundu
 
MHP'li Osmanağaoğlu: O Kurum Yol Geçen Hanı Değildir
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, Türkiye'nin kurum ve kuruluşlarının yol geçen hanı olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Osmanağaoğlu: O Kurum Yol Geçen Hanı Değildir

TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya destek verip, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan Avukat Aryen Turan'ı Genel Kurulda konuşturan İzmir Barosu'na tepki gösteren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, hiçbir kurum veya kuruluşun terör örgütü aparatlarının yol geçen hanı olmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 

TTB BAŞKANI FİNCANCI'NIN MESNETSİZ İDDİALARINA MUHALİFLERİN DESTEĞİ

 

CHP ve İyi Parti heyetlerinin ABD'ye yaptığı ziyaretlere yönelik icazet alma tartışmaları gündemdeki sıcaklığını korurken, ABD Başkanı Joe Biden'in muhalefeti destekleyerek Türkiye'deki iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan muhaliflerden birisi olarak, terör örgütü PKK'nın ağzıyla konuşma alışkanlığını sürdüren Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığı iddiasını ortaya atmıştı.

 

TTB Başkanı Fincancı'ya destek vererek, siyasi iktidarı ve Devletin birimlerini uluslararası arenada suçlu gösterme gayretkeşliğine soyunan HDP'nin hapisteki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, uluslararası bağımsız bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapmasını istedi. Daha önceki açıklamalarında Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TTB Başkanı Fincancı'nın mesnetsiz iddialarını Meclis gündemine sunacağını açıkladı. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın öğrencisi olmaktan gurur duyduğu belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bilim insanı olarak her türlü soruyu sorma hakkı olan hocası Fincancı'yı kimsenin susturamayacağını söyledi. 

 

İZMİR BAROSU GENEL KURULU'NDA TTB BAŞKANI FİNCANCI'YA DESTEK VEREN MUHALİFLER

 

TSK'nın terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya bir destek de İzmir Barosu Genel Kurulu'nda konuşma yapan Avukat Aryen Turan'dan geldi. Kimyasal silah kullanılması iddialarının araştırılmasını isteyen Avukat Aryen Turan, tüm demokratik hak ve özgürlükleri askıya aldığını iddia ettiği siyasi iktidara karşı mesleğini savunan dayanışmacı bir baro istediklerini belirterek, kapitalist sisteme karşı itirazlarını terör örgütü PKK'nın ''Jin Jiyan Azadi'' sloganıyla yaptı. 

 

İzmir Barosu Genel Kurulu'nda Özgürlük için Hukukçular Derneği adına yaptığı konuşmada terör örgütü PKK propagandası yapan Avukat Aryen Turan'a tepki gösteren salonda bulunan Avukatlar, konuşmacıyı yuhalayarak ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganı attı. Bunun üzerine salonda Avukatlar arasında arbede çıktı.

 

MHP'Lİ TAMER OSMANAĞAOĞLU'NDAN İZMİR BAROSU'NA SERT TEPKİ

 

Daha önce düzenlediği 23 Nisan proğramına HDP'lileri de davet eden İzmir Barosu’nun, terör örgütü PKK propagandası yapan bir Avukatı Genel Kurulda konuşturmasına şaşırmadıklarını belirten MHP Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Şimdiye kadar seçtiği taraf ile terör örgütlerinin sesi olduğunu çok kere gösteren İzmir Barosu’nun Genel Kurulu'nda PKK sempatizanı, belki de militanı sözde bir avukat TSK’ya iftira kampanyasını destekler nitelikte konuşmuş. İzmir Barosuna kayıtlı sözüm ona bu avukata hukuki zeminde gerekenin yapılacağından bir şüphem yok. Ama unutulmasın ki bu kepazeliğe ruhsat veren zihniyet 23 Nisan gibi müstesna bir günde PKK sözcülerini İzmir Barosu’nun programına davet edenlerden başkası değildir. Ne İzmir Barosu, ne Güzel İzmir’imiz, ne adalet mekanizmamız, ne de Türkiye’miz bu kepazelere ve kepazeliklere zemin hazırlayan bir Baro Yönetimini hak etmemektedir. İsminin başında Türk bulunan, İzmir bulunan hiç bir kurum veya kuruluş terör örgütü aparatlarının yol geçen hanı değildir, olmayacaktır ve buna hiç bir zaman müsaade edilmeyecektir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Sekreter Yardımcısı, Tamer Osmanağaoğlu, Türkiye, kurum ve kuruluşları, yol geçen hanı, olmasına, müsaade etmeyiz, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı