MHP'li Kaba: Çıkmaz Sokakta İktidar Arayan Tokadı Yer
Haber Detayı
22 Ekim 2022 - Cumartesi 17:08 Bu haber 2193 kez okundu
 
MHP'li Kaba: Çıkmaz Sokakta İktidar Arayan Tokadı Yer
MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, çıkmaz sokaklarda iktidar arayan muhaliflerin 2023 seçimlerinde Osmanlı Tokadı yiyerek yere yapışacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kaba: Çıkmaz Sokakta İktidar Arayan Tokadı Yer

ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan muhalif cenah hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, Türkiye'nin kazanımlarının önünü kesmek için ABD'nin çıkmaz sokaklarında iktidar arayan muhaliflerin, 2023 seçimlerinde Türk Milletinden ummadığı bir Osmanlı Tokadı yiyerek yere yapışacağını söyledi.

 

ABD'NİN İKTİDARI DEĞİŞTİRME STRATEJİSİNE UYGUN DAVRANAN MUHALEFET

 

Bölgesel güç olmaktan öte küresel güç olmaya doğru hızla yol alan Türkiye'yi durdurmak amacıyla muhalefeti destekleyerek Türkiye'deki iktidarı değiştirme stratejesini uygulamaya devam eden ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'ye harekat düzenleyecek olan Türkiye'yi oyalamak için kendisi ve maşa olarak kullandığı Yunanistan aracılığıyla Adalar ve çevresini silahlandırmaya devam ediyor. ABD'nin Türkiye'yi ekonomik ve askeri olarak kuşatmaya çalıştığı bir dönemde, iktidar hayali kuran Türkiye'deki muhalifler tam da ABD'nin istediği gibi politikalar izliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti gündemdeki sıcaklığını korurken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de ABD'ye bir heyet göndermesi, 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin ABD'den icazet alma konusunda birbirleriyle yarıştığı şeklinde yorumlandı.

 

ABD Başkanı Joe Biden'in Türkiye'deki iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan muhaliflerden birisi olarak, terör örgütü PKK'nın ağzıyla konuşma alışkanlığını sürdüren Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığı iddiasını ortaya attı. TTB Başkanı Fincancı'ya destek vererek, siyasi iktidarı ve Devletin birimlerini uluslararası arenada suçlu gösterme gayretkeşliğine soyunan HDP'nin hapisteki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, uluslararası bağımsız bir heyetin bölgeye giderek inceleme yapmasını istedi. 

 

Daha önceki açıklamalarında Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların terörle mücadelede kullanılmasından rahatsız olduğunu defalarca dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TTB Başkanı Fincancı'nın mesnetsiz iddialarını Meclis gündemine sunacağını açıkladı. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın öğrencisi olmaktan gurur duyduğu belirten CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bilim insanı olarak her türlü soruyu sorma hakkı olan hocası Fincancı'yı kimsenin susturamayacağını söyledi. Tüm bu olup bitenler hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, manidar açıklamalar yaptı.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA'DAN TTB BAŞKANI FİNCANCI'YA TEPKİ

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığı iddiasını ortaya atan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Zillet mızrağına saplanmış TTB eş başkanı, kendinden müsavir terör sevici beyanlarıyla Türk ordusuna dil uzatmış, 6+1 yuvarlatılmış masanın ortağı olmaya karar vermiş, kandil ve pensilvanyanın hain emellerine hizmet etmeye kendisini adamıştır. TTB kapatılsın.'' dedi.

 

YAŞAR KABA'DAN MUHALEFETİN ABD ZİYARETLERİ HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partilerin ABD'den icazet alma konusunda birbirleriyle yarıştığına dikkat çeken MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, CHP'den sonra İyi Parti'nin de ABD'ye bir heyet göndermesini, Zilletin ateşle imtihanı olarak değerlendirdi.

 

6'lı muhalif ittifakın kurucusu olarak muhalefet partilerinin ABD ziyaretlerine öncülük eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, ''Kayıp karakutu Kılıçdaroğlu; ABD WAshington DC’nin çıkmaz sokaklarında kaybolmuş, taksi durağı kahyalığı yapan erketeci Ali Şerif Tekalan tarafından bulunup  ücretsiz tarifeyle Pensilvanya'daki Kardinal Fetöş’ün mesajları kendisine iletilmiştir. Susmayacağım diye diye susturulan, sufle ile konuşturulan, iktidar hayaliyle kandırılan Kiriştaroğlu; Türkiyenin kazanımlarının ve menfaatlerinin önünü kesmek kaosu, kargaşayı ve kavgayı tetiklemek, demokratik hayatı sekteye uğratmak heyecanıyla yanıp tutuşmaktadır. Bu tiyatronun, ABD bienal festivali oyuncusu, Brüksel yancısı, Kandil çantacısı Kiriştaroğlu, seçim sandığında milletimizden ummadığı bir Osmanlı Tokadı yiyerek yere şaplak gibi yapışacak, topaç gibi dönecektir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul, İl Teşkilat Başkanı, Yaşar Kaba, çıkmaz sokaklarda, iktidar arayan, muhalifler, 2023 seçimi, Osmanlı Tokadı, yiyerek yere yapışır, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı