MHP'li Kılavuz'dan Gübre ve Yemden KDV Alınmasın Teklifi
Haber Detayı
04 Kasım 2020 - Çarşamba 19:39 Bu haber 3059 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Gübre ve Yemden KDV Alınmasın Teklifi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, üreticilerin kullandığı gübre ve yemlerden KDV alınmamasına yönelik kanun teklifi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Gübre ve Yemden KDV Alınmasın Teklifi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve üreticilere rahat bir nefes aldırmak için kullanmış oldukları gübre ve yemlerden Katma Değer Vergisi (KDV) alınmaması hakkında TBMM'ye kanun teklifi verdi.

 

KANUN TEKLİFİNİN GENEL GEREKÇESİ

 

Türkiye tarımsal etkinliğin ve üretimin oldukça yoğun yapıldığı ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizin bulunduğu iklim kuşağı, topraklarının elverişli olması, yüzyıllar boyunca tarımsal etkinliğin ekonomik hayat içerisindeki yerinin etkinliği ve tarımla uğraşan nüfusun fazlalığı Türkiye’yi bir tarım ülkesi olarak tanımlamamıza olanak sağlamaktadır. Günümüzde de ülkemizin birçok yerinde sayısız tarım ürünü üretilmekte ve nüfusun belirli bir kısmı tarımla uğraşmaktadır. Çiftçilerin gerçekleştirmiş olduğu bu tarımsal üretim şehir, bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sunmaktadır. Fakat üreticilerin gerçekleştirmiş olduğu tarımsal üretimde ciddi girdi maliyetleri bulunmaktadır. Bu maliyetlerin fazlalığı tarımsal üretimin düşmesine, tarım ekonomisi içerisinde bulunan insan sayısının azalmasına, tarım bölgelerinin terk edilmesine ve tarım arazilerinin yok olmasına sebebiyet vermektedir. 

 

ÜRETİCİYE YÜK OLAN GİRDİ MALİYETLERİN DÜŞÜRÜLMESİ TARIMI GELİŞTİRECEK

 

Tarımsal üretimde devamlılığın sağlanması ve üreticilere yansıyan girdi maliyetinin düşürülmesi noktasında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin üretimde kullanmak için alacakları her türlü gübre ve yem ürünlerinde KDV'nin tamamen ortadan kaldırılması Türk tarımının geliştirilmesine ciddi katkılar sağlayacaktır. Üretimden depolamaya, işlemeden ihracata, fiyat değişikliklerinden elektrik, su, mazot gibi sayısız diğer girdi maliyetlerine kadar çok ciddi ekonomik yükün altında bulunan üreticilerimizin yapılacak olan bu kanun değişikliği ile gübre ve yem ürünlerinde KDV'den muaf tutulması rahatlamalarının önünü açacak ve tarımsal üretimin artmasını sağlayacaktır. Tarım gibi stratejik ekonomik bir faaliyet sahasının etkinliğini artırmak devletimizin öncelikli vazifelerindendir. Bu noktada tarımsal faaliyet içerisinde bulunan üreticilerimize gerekli desteği sunmak elzemdir. Vermiş olduğumuz bu kanun teklifi ile hem üreticilerimize gerekli destek sunulmuş olacak hem de tarım ekonomisinin sürdürülebilirliğine katkı sunulmuş olacaktır. 

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, Üreticilerin girdi maliyeti, maliyeti düşürmek, KDV alınmaması, Kanun teklifi, çiftçiler, üreticiler, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı