MHP'li Kaşıkçı'dan Tüm Dünyaya Hatay Mesajı
Haber Detayı
26 Temmuz 2020 - Pazar 09:50 Bu haber 3264 kez okundu
 
MHP'li Kaşıkçı'dan Tüm Dünyaya Hatay Mesajı
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, tüm dünyaya inat Hatay'ın Türk olduğunu ve ilelebet Türk kalacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kaşıkçı'dan Tüm Dünyaya Hatay Mesajı

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM Genel Kurulu'nda Hatay'ın ana vatana katılışının seksen birinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hatay konusunda Fransız Büyükelçisine verdiği cevabı hatırlatarak, tüm dünyaya inat Hatay'ın Türk olduğunu ve ilelebet Türk kalacağını söyledi.

 

TÜM DÜNYAYA İNAT HATAY TÜRK'TÜR VE İLELEBET TÜRK KALACAKTIR

 

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ''Atatürk, Fransız büyükelçisiyle yaptığı bir sohbette: "Ben toprak büyütme delisi değilim; barış bozma alışkanlığım yoktur; ancak, antlaşmaya dayanan hakkımızın isteyicisiyim. Onu almasam, edemem. Büyük Meclis'in kürsüsünden milletime söz verdim: Hatay'ı alacağım! Milletim benim dediğime inanır. Sözümü yerine getirmezsem onun huzuruna çıkamam, yerimde kalamam. Ben şimdiye kadar yenilmedim, yenilemem; yenilirsem bir dakika yaşayamam. Bunu bilerek ve sözümü mutlaka yerine getireceğimi düşünerek benim dostluğumu lütfen bildiriniz ve doğrulayınız. Hatay, benim şahsi meselemdir." der. Bugün Hatay'ın ana vatana katılışının seksen birinci yıl dönümü kutlu olsun. Tüm dünyaya inat Hatay Türk'tür ve ilelebet Türk kalacaktır.'' dedi. (adanahilal.com)

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Lütfi Kaşıkçı, tüm dünyaya, Hatay Mesajı, Atatürk ve Hatay, Hatay Türk kalacak, Hatay Haberleri, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı