MHP'li Aydın'dan Tehditkar Mihraklar Uyarısı
Haber Detayı
25 Temmuz 2020 - Cumartesi 20:05 Bu haber 3558 kez okundu
 
MHP'li Aydın'dan Tehditkar Mihraklar Uyarısı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Türk Milletini ve Devletini tehdit eden mihraklar ve onlara yataklık yapanların olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Aydın'dan Tehditkar Mihraklar Uyarısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, günümüzde milli varlığı tehdit eden mihraklar ve onlara yataklık yapanların olduğunu belirterek, Türk Milletini ve Devletini manda ve himaye altına almaya, işgal ve istilaya uğratmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. 

 

ERZURUM MİLLİ MÜCADELENİN İŞARET FİŞEĞİ OLDU

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''Birinci Dünya Savaşı'ndan önce Rus işgaline uğrayıp ardından Ermeni mezaliminin yaşandığı Erzurum, büyük bir dirilişle 23 Temmuz 1919'da Türkiye sathına yayılmış milli mücadelenin işaret fişeği oldu. Türk kültürünün sonsuza dek yok edilmesi için hücum edilirken 23 Temmuz 1919'da sömürgeciliğin egemenliğini kabul edenlerin aksine bir avuç vatan ve özgürlük sevdalısı, Mustafa Kemal'in önderliğinde bağımsızlık aşkıyla yollara düştü. Mustafa Kemal, 23 Temmuz 1919'da Erzurum'da toplanan kongreye Erzurum delegesi olarak katıldığı ve kongre başkanlığına seçildi. 57 delege, 14 gün boyunca düşman işgalinden kurtulmaya, özgürlüğe ve tam bağımsızlığa olan inancı ve iradeyi ortaya koydu.'' dedi.

 

MİLLİ VARLIĞIMIZI TEHDİT EDEN MİHRAKLAR VE ONLARA YATAKLIK YAPANLAR VAR

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, ''Günümüzde milli varlığı tehdit eden mihrakların bulunduğunu ve onların kirli emellerini görmezden gelerek yardım ve yataklık yapanların olduğunu biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz mirasını ihanet eden odaklar bilmelidir ki yüce Türk varlığını sonsuza kadar koruyacak, Türk milletinin hakkını ve hukukunu sonsuza dek savunacak birer nefer olarak, genelde cennet vatanımız, özeldeyse dadaşlar diyarı Erzurum üzerinde kirli hesap ve plan yapanlara açıkça ifade etmek isterim ki Türk milletinin manda ve himaye altına alınması, işgal ve istilaya uğraması, sindirilmesi asla mümkün olmayacaktır. 101 yıl önceki irade ve kararlılıkla Erzurum Kongresi'nin toplanmasının yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş kongre üyelerini, canları pahasına vatanı emanet eden şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Kamil Aydın, Türk Milleti ve Devleti, Tehdit eden mihrak, yardım ve yataklık, MHP Haberleri, Erzurum kongresi
Yorumlar
Haber Yazılımı