MHP'li Aycan'dan Coronavirüste Sürü Bağışıklığı Uyarısı
Haber Detayı
25 Temmuz 2020 - Cumartesi 21:03 Bu haber 4000 kez okundu
 
MHP'li Aycan'dan Coronavirüste Sürü Bağışıklığı Uyarısı
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüs salgınının sürü bağışıklığıyla önlenemeyeceğini belirterek uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Aycan'dan Coronavirüste Sürü Bağışıklığı Uyarısı

MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Coronavirüs salgınının dünya genelindeki seyrine bakıldığında birinci dalganın devam ettiğini belirterek, salgının sürü bağışıklığıyla önlenebileceği şeklinde açıklama yapanların yanlış ve tehlikeli bir yaklaşımı savunduğunu söyledi.

 

CORONAVİRÜS SALGININDA BİRİNCİ DALGA DEVAM EDİYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Coronavirüs salgınının dünya genelindeki seyrine bakıldığında, birinci dalganın devam ettiğini ve hiçbir ülkede vakaların sıfırlanmadığını gözlemliyoruz. Türkiye geneline bakıldığında ise salgının pik yapmasından sonra düşüşün yavaş seyrettiğini ve birinci dalganın hala sürdüğünü gözlemliyoruz.'' dedi.

 

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI YAKLAŞIMI YANLIŞ VE BİLİMSEL DEĞİLDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Türkiye'de bazı kişiler, sürü bağışıklığını gündeme getirerek, salgının sürü bağışıklığıyla önlenebileceği şeklinde söylemleri dile getirdi. Bu çok tehlikeli, yanlış ve bilimsel olmayan bir yaklaşımdır. 'Yüzde 60 toplumsal bağışıklık oluşursa salgın önlenir.' yaklaşımı doğru değil. Yüzde 5'inin çok ağır seyrettiği ve yüzde 2,6'sının da ölümle sonuçlandığı bir salgında sürü bağışıklığını gündeme getirmek çok tehlikelidir. Coronavirüs (Kovid-19) rahatsızlığının her yaşta ölümle sonlanabilecek neticeleri var. Onun için mevcut önlemlerin devam ettirilmesi gerekir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP MYK Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, Coronavirüs, Covid 19, sürü bağışıklığı, birinci dalga, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı