MHP'li Karadağ'dan Hükümete: Hava Kirliliğini Önleyin
Haber Detayı
05 Aralık 2020 - Cumartesi 13:32 Bu haber 2648 kez okundu
 
MHP'li Karadağ'dan Hükümete: Hava Kirliliğini Önleyin
​MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Hükümetin hava kirliliğine sebep olan kalitesiz yakıt kullanımına çözüm bulmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Karadağ'dan Hükümete: Hava Kirliliğini Önleyin

​Kış aylarına girilmesiyle birlikte artan hava kirliliğini TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, doğal gaz kullanımının yaygın olmayan bölgelerde kalitesiz yakıt kullanımının hava kirliliğine sebep olduğunu belirterek, kanser vakalarının ve solunum hastalıklarının artmasına sebep olan kalitesiz yakıt kullanımına Hükümetin çözüm bulması gerektiğini söyledi. 

 

​KALİTESİZ YAKIT KULLANIMI HAVA KİRLİLİĞİNE SEBEP OLMAKTADIR

 

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, TBMM Genel Kurulu'nda hava kirliliğiyle ilgili yaptığı konuşmada, ''Iğdır ilimiz coğrafi konumu itibarıyla etrafı yüksek dağlarla çevrili bir çöküntü ovası üzerine kurulmuştur. Bu özelliğinden dolayı hava sirkülasyonu olumsuz etkilenmekte, özellikle kış aylarında kalitesiz yakıt kullanımı, doğal gaz kullanımının yaygın olmaması, egzoz gazları ve şehir çevre yolunun bulunmaması hava kirliliğine sebep olmaktadır.'' dedi.

 

HASTALIKLARA SEBEP OLAN HAVA KİRLİLİĞİNE ÇÖZÜM BULALIM

 

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, ''Ulusal Hava Kalitesi İzleme verilerine göre elimizde hava kalitesi tehlikeli sınırını geçmiş ve Türkiye'nin en kirli havasına sahip il Iğdır olmuştur. Kötü hava, Iğdır'da yaşamı tehdit etmekte, kanser vakalarını ve solunum hastalıklarını artırmaktadır. Yetkililerden beklentimiz kirletici faktörleri ortadan kaldıran tedbirlerin alınması ve Iğdır'ımızın bir an önce temiz havaya kavuşmasıdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Iğdır Milletvekili, Yaşar Karadağ, TBMM, hava kirliliği, kalitesiz yakıt kullanımı, Hükümete çağrı, hastalıklara sebep, tedbir alınmalı, Iğdır
Yorumlar
Haber Yazılımı