MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı'dan Fransa'ya Tarihi Ders
Haber Detayı
05 Aralık 2020 - Cumartesi 10:55 Bu haber 4146 kez okundu
 
MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı'dan Fransa'ya Tarihi Ders
​MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Fransızların desteğini alan Ermenilerin Türklere yaptığı katliamlara ilişkin korkunç detayları anlattı.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP Kozan İlçe Başkanı Atlı'dan Fransa'ya Tarihi Ders

​Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye'nin izlediği dış politikaların Türk Milletine düşmanlık edenleri rahatsız ettiğine dikkat çeken MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, ​Batılı ülkelerin Türk’e düşmanlığını Yunani̇stan ve Ermeni̇stan üzeri̇nden gösterdiğini belirterek, Milli mücadele yıllarında Fransız üniforması giyerek Türklere saldıran Ermenilerin Kozan'da yaptığı katliamlara ilişkin korkunç detayları anlattı.

 

​CUMHUR İTTİFAKI'NIN İZLEDİĞİ POLİTİKALAR TÜRK DÜŞMANLARINI RAHATSIZ ETTİ

 

Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye'nin izlediği dış politikaların, Türk Milletine düşmanlık edenleri rahatsız ettiğine dikkat çeken MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Kozan'da düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye, Cumhur İttifakı ile birlikte dış politikada önemli işlere imza atarak Türk'ün gücünü gösteriyor. Suriye, Irak, Libya ve Karabağ'da örneklerini görüyoruz. Milli Mücadele yıllarında Türklere düşmanlık edenlerin, bu süreçte karşımıza çıktığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin izlediği politikalar düşmanları rahatsız ediyor. Buda gösteriyor ki, Cumhur İttifakı doğru yoldadır. Liderimiz Devlet Bahçeli, Grup toplantısında yaptığı konuşmada Adana'da Fransızların yaptığı katliamlardan bahsetmişti. Bugün bu katliamların detayları hakkında bilgilendirme yapacağız.'' dedi.

 

​BATI TÜRK'E DÜŞMANLIĞINI YUNANİSTAN VE ERMENİSTAN ÜZERİNDEN GÖSTERDİ

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, ''​Batı, Türk’e düşmanlığını hep şımarık çocukları Yunani̇stan ve Ermeni̇stan üzeri̇nden göstermi̇ştir. Bu dün de böyleydi̇, bugün de böyle. ABD, İngiliz, Fransız hepsi̇ aynı. ​Fransa, Türk ve İslam düşmanlığını yi̇ne pervasızca ortaya koymaya başladı. ​Doğu Akdeni̇z’de, Li̇bya’da, ​Suri̇ye’de, ​Dağlık Karabağ’da hep karşımızda. ​Bi̇ri̇nci̇ Dünya Savaşı'ndan yeni̇k çıkmıştık. Arkasından i̇mzalanan Mondros mütarekesi̇ i̇le yurdumuz i̇şgal edi̇lmeye başlandı. ​Çukurova ve Güneydoğu Fransızlar tarafindan i̇şgal edi̇ldi̇. İlçemi̇z Kozan, 8 mart 1919’da Fransızlar tarafından i̇şgal edi̇ldi̇.'' dedi.

 

​​FRANSIZ ÜNİFORMASI GİYEN ERMENİLER TÜRKLERE SALDIRDI

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, ''​Fransızlar Ermeni̇ çeteleri̇ne üni̇forma gi̇ydi̇ri̇p üzeri̇mi̇ze saldılar. Yerli̇ Ermeni̇ler kudurmuşcasına Türklere ai̇t evleri̇ yakıyor, yağmalıyor ve i̇nsanları katledi̇yorlardı. Kozan'da bulunan 5 fırında Müslüman Türkler öldürülüp, yakıldı. Havacı General İhsan Aygün'ün dedesi̇ni̇ aşağı çarşıda öldürüp, aynı yerdeki̇ fırına attılar. Annesi̇ne tütün almak i̇çi̇n çarşıya i̇nen Kozanoğlu Mustafa’yı, Kadi̇rli̇ Caddesi̇'nde bulunan fırında yaktılar. Büyük Cami̇ karşısındaki̇ fırında i̇se, Kozan Hükümet Konağı'nda görevli̇ tahri̇rat katibi̇ Ali̇ Riza Efendi̇, Mal Müdürü Hamdi̇ bey ve emekli̇ Yüzbaşı Mehmet Bey’i̇ di̇ri̇ di̇ri̇ fırına atıp yaktılar.'' dedi.

 

​MUSTAFA KEMAL PAŞA TÜM DÜNYAYA KATLİAMLARI DUYURDU

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, ''Kati̇lamlar bunlarla bi̇tmedi̇. Küçük Cami̇i̇ ve medreseleri̇ yaktılar. Bozat Köyü Muhtarı Hamza ve kardeşi̇ni kurşuna di̇zdi̇ler. Ağanın Köprüsünde masum çocukları ve köylüleri̇ katlettiler. 400 ci̇varinda kamahor (gönüllü ermeni̇ çetesi̇) Kozan’da etmedi̇kleri̇ zulüm ve cani̇li̇k kalmadı. Kozan Ortaokulu ci̇varinda çocukları katlettiler. Kozan’ın i̇leri̇ gelen eşraflarından 10 ki̇şi̇yi̇ manastırda hapse attılar. ​31 mart 1920’de Mustafa Kemal Paşa dünya kamuoyuna Kozan’da Fransız ve Ermeni̇ler tarafindan yapılan katli̇amları duyurdu.'' dedi.

 

​TARİHİ UNUTMAMALIYIZ. BİZ UNUTSAK DA DÜŞMAN UNUTMUYOR

 

MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, ''​Batının şımarık çocuklarından Ermeni̇stan, batı ülkeleri̇ i̇le Rusya ve İran’ın da desteği̇ i̇le 1992 yılında Karabağ'ı i̇şgal etti. Soydaşlarımıza katli̇amlar yaptı. Keser döner sap döner, gün geli̇r hesap döner. Ve Türki̇ye’ni̇n desteği̇ i̇le Karabağ i̇şgalden kurtarıldı. Tari̇hi̇ unutmamalıyız. Çünkü, bi̇z unutsak da düşman unutmuyor.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Açıklama yok.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kozan İlçe, Nihat Atlı, ermeni katliamları, yakıp yıktı, Ermeniler, T
Yorumlar
Haber Yazılımı