MHP'li Kalyoncu'dan Dört Bakanlığa Soru Önergesi
Haber Detayı
14 Ağustos 2021 - Cumartesi 13:41 Bu haber 2440 kez okundu
 
MHP'li Kalyoncu'dan Dört Bakanlığa Soru Önergesi
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, iklim değişikliğinin olumsuz etkileri ve tedbirleri hakkında dört Bakanlığa yazılı soru önergesi verdi.
MHP Haberi
MHP'li Kalyoncu'dan Dört Bakanlığa Soru Önergesi

İklim değişikliğinden kaynaklanan küresel ısınmanın olumsuz etkileri ve alınacak tedbirleri gündeme getiren Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanvekili ve MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergelerini sundu.

 

MHP'Lİ HASAN KALYONCU'DAN BAKAN MURAT KURUM'A SORU ÖNERGESİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Küresel ısınma dünya gündeminde, tarım alanlarından tutunda arıtma tesislerinin dahi salınımları üzerine konuşuluyor. Fakat terör sonucu oluşan karbon salınımları gündeme gelmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bu konuyu sorduk. Ülke ve dünya gündemine gelmeli ve önlem alınmalıdır.'' dedi.

 

Resim

 

MHP'Lİ HASAN KALYONCU'DAN BAKAN ADİL KARAİSMAİLOĞLU'NA SORU ÖNERGESİ

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''İklim değişikliği ile birlikte seller ulaşımı olumsuz etkilemektedir. Ayrıca artan sıcaklık asfaltı, demiryollarını, karayollarını ve köprüleri olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple bu konular araştırılmalı ve önlemler alınmalıdır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sorularımız.'' dedi.

 

Resim

 

MHP'Lİ HASAN KALYONCU'DAN BAKAN FATİH DÖNMEZ'E SORU ÖNERGESİ

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Sıcaklık artışları ve iklim değişikliği birçok alanı etkilediği gibi enerji nakil hatlarını ve yakıt depo alanlarını da olumsuz yönde etkilemektedir. Bu alanlar İçin önlem alınması zorunludur. Buna yönelik olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına yönelttiğimiz sorular.'' dedi.

 

Resim

 

MHP'Lİ HASAN KALYONCU'DAN BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ'YE 1. SORU ÖNERGESİ

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''İklim değişimi ve sıcaklıktaki artışlar insanları etkilediği gibi doğayı da etkiliyor. Ülkemizin biyoçeşitliliği bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Kuraklık ve biyoçeşitlilik ile ilgili sorularımızı Tarım ve Orman Bakanlığına sorduk.'' dedi.

 

Resim

 

MHP'Lİ HASAN KALYONCU'DAN BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ'YE 2. SORU ÖNERGESİ

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplandırması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''İklim değişikliği, sıcaklık artışları ve kuraklık tarım alanlarını etkilemektedir. Bu etkiler üretimi etkilemekte ve ürün deseninin değişimini gündeme getirmektedir. Aynı zamanda istilacı türleri ve patojen değişimi de gündeme gelmektedir. Konuyu Tarım Orman Bakanlığına sorduk.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İzmir Milletvekili, Hasan Kalyoncu, iklim değişikliği, olumsuz etkileri, alınacak tedbirler, Bakanlara soru, cevaplandırması istemiyle, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı