MHP'li Arkaz'dan Maymun Çiçeği Hastalığı Açıklaması
Haber Detayı
30 Haziran 2022 - Perşembe 19:15 Bu haber 3625 kez okundu
 
MHP'li Arkaz'dan Maymun Çiçeği Hastalığı Açıklaması
MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Türkiye'de ilk Maymun Çiçeği vakasının görülmesi üzerine TBMM'de açıklama yaptı.
MHP Haberi
MHP'li Arkaz'dan Maymun Çiçeği Hastalığı Açıklaması

Koronavirüs salgınından sonra dünyayı Maymun Çiçeği hastalığı korkusu etkisi altına almaya başlarken, hastalığın Türkiye'de görülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, maymun çiçeği hastalığının yeni çıkan bir hastalık türü olmadığını belirterek, büyük bir salgına dönüşmesine yönelik bir endişe taşınmaması gerektiğini söyledi.

 

BAKAN KOCA: TÜRKİYE'DE İLK MAYMUN ÇİÇEĞİ VAKASI GÖRÜLDÜ

 

Türkiye'de ilk Maymun Çiçeği vakasının görüldüğünü açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.'' dedi.

 

MHP'NİN DOKTOR MİLLETVEKİLİ HAYATİ ARKAZ'DAN MAYMUN ÇİÇEĞİ AÇIKLAMASI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de  ilk Maymun Çiçeği vakasının görüldüğünü açıklaması üzerine konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, ''Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın bu sabah yaptığı açıklamaya göre ülkemizde ilk maymun çiçeği vakası tespit edilmiştir. Endişelenecek bir durum yok, maymun çiçeği yeni bir hastalık değildir. 1970'lerden beri bazı Afrika ülkelerindeki insanlarda görülmektedir. Çiçek hastalığında olduğu gibi ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, titreme ve kızarıklık gibi şikâyetleri olanlar mutlaka hekim kontrolünden geçmelidir. Bu hastalık solunum yoluyla değil yakın fiziksel temasla bulaşmaktadır. Hijyen kurallarına, fiziksel mesafeye ve bağışıklığa dikkat etmeliyiz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul Milletvekili, Hayati Arkaz, Türkiye, Maymun Çiçeği, hastalığı, görülmesi, üzerine, TBMM, açıklama, endişe etmeyin, yeni hastalık değil, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı