MHP'li İbrahim Özyavuz'dan Sosyal Patlama Uyarısı
Haber Detayı
15 Temmuz 2020 - Çarşamba 15:01 Bu haber 2842 kez okundu
 
MHP'li İbrahim Özyavuz'dan Sosyal Patlama Uyarısı
MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, çiftçilerin sorunlarına çözüm bulunmadığı taktirde sosyal patlamaların yaşanacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li İbrahim Özyavuz'dan Sosyal Patlama Uyarısı

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada arazi sulaması yapan çiftçilerin elektriğinin kesilmesinin mağduriyetler oluşturduğunu belirterek, çözüm bulunmadığı taktirde çiftçinin üretim yapamayacağını ve sosyal patlamaların yaşanacağını söyledi.

 

ARAZİ SULAMASI YAPAN ÇİFTÇİNİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİ MAĞDURİYETLER OLUŞTURDU

 

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, ''Şanlıurfa'da pompaj sistemiyle arazi sulaması yapan pamuk ve mısır üreticilerinin tesislerinde kullanılan enerjinin DEDAŞ tarafından kesilmesi büyük bir mağduriyete yol açmıştır. Ürünün suya ihtiyacı olduğu bu dönemde DEDAŞ'ın bu uygulaması hem üreticiye hem de millî sermayeye vurulan bir darbedir.'' dedi.

 

ÇİFTÇİ ÜRETİM YAPAMAZSA SOSYAL PATLAMALAR YAŞANIR

 

MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, ''İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerden çıkmaya çalışan çiftçi hayal kırıklığı yaşamış ve çaresizlikten perişan olmuştur. Enerjinin kesilmesi çare değildir. Çiftçi mutlaka desteklenmeli ve bu badireyi atlatmalıdır. Aksi takdirde sosyal patlamalar yaşanacak ve bölgede üretim yapılamayacak durumlar ortaya çıkacaktır. Devlet, gerekirse, çiftçinin ileride hak edeceği destekleme priminden kesilmek üzere DEDAŞ'a ödeme yapmalı ve sorunu çözmelidir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, İbrahim Özyavuz, Çiftçi elektrik borcu, çiftçi sorunu, Şanlıurfa, sosyal patlama, üretim yapılmazsa, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı