MHP'li Hüseyin Sözlü: Hesap Sormadan İzin Veremeyiz
Haber Detayı
14 Mayıs 2022 - Cumartesi 08:34 Bu haber 3625 kez okundu
 
MHP'li Hüseyin Sözlü: Hesap Sormadan İzin Veremeyiz
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, zaman ve şartlar yeni fırsatlar doğurmuşken hesap sorulması gerektiğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Hüseyin Sözlü: Hesap Sormadan İzin Veremeyiz

Terör örgütlerine destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma isteğine yönelik Türkiye'nin nasıl bir karar vereceği konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, iki ülkenin NATO'ya üye olma kararının Türkiye'ye yeni fırsatlar verdiğine dikkat çekerek, iki ülkeye hesap sorulmadan ve garantiler alınmadan NATO'ya girişlerine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA ÜYE OLMA İSTEĞİ 

 

12 Eylül 1980 darbesini yapan ve hakkında 'ABD'nin bizim çocukları' değerlendirmesi yapılan Kenan Evren'in, Yunanistan'ın NATO üyelik başvurusunu kolayca kabul etmesini hatırlatarak, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma isteği konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içinde değiliz." dedi.

 

30 ülkenin üye olduğu NATO'ya üyelik kabulü kararlarının oy birliğiyle alınması zorunluluğu bulunurken, terör örgütü PKK ve DHKPC'ye destek veren İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olma isteğine yönelik Türkiye'nin nasıl bir karar vereceği tartışılmaya başlandığı bir ortamda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin alacağı karara yönelik MHP'nin sergileyeceği tavır hakkında ipucu verdi.

 

MHP'Lİ SÖZLÜ'DEN İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ KONUSUNDA AÇIKLAMA

 

Parlamentolarında bile terör örgütü mensuplarını Milletvekili olarak görev yaptıran Finlandiya ve İsveç'in, NATO üyeliği sürecine yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyelikleri hususunda bölücü teröre verdikleri desteğin hesabını sormalı ve patronlarının da (ABD) teminatını almadan evet dememeliyiz. Suriye, Irak ve bilcümle Avrupa'da besledikleri teröristleri hatırlatmalıyız. Zaman ve şartlar doğuruyor fırsatları.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, zaman ve şartlar, yeni fırsatlar, doğurdu, hesap sorulması, hesap sorulmadan, izin verilemez, Türkiye, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı