MHP'li Gölgeli'den Ülküdaşlık Hukuku Hakkında Açıklama
Haber Detayı
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 14:40 Bu haber 3532 kez okundu
 
MHP'li Gölgeli'den Ülküdaşlık Hukuku Hakkında Açıklama
MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkücüleri hedef alan saldırıların arttığı bir dönemde Ülküdaşlık hukuku hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Gölgeli'den Ülküdaşlık Hukuku Hakkında Açıklama

Türkiye'yi kuşatma ve Türk Milletine diz çöktürme heveslerinin arttığı, küresel zalimlerin ve yerli işbirlikçilerinin Milliyetçi Ülkücü Hareket mensuplarına saldırılarının arttığı bir dönemde Ülküdaşlık hukukunun önemine dikkat çeken MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, devletin ve milletin bütünlüğünü ülkü edinen kutsal çatı olan MHP'nin umut saçtığını belirterek, ayağı titreyenlere, gözü korkanlara ve yüreği yetmeyenlere aldırış etmeden kararlı bir şekilde yürüyüşlerine devam edeceklerini söyledi.

 

OMUZ OMUZA, KOL KOLA; ÜLKÜCÜLÜK

 

Yaradılışı gereği, hürriyet için savaşan, bu uğurda milyonlarca şehit veren tek millet, Türk milletidir. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'te göğe yükselttiği istiklal kılıcı; Anadolu topraklarına Türk'ün adını yazmıştır. Türklük, bu topraklara kan ile mühürlenmiştir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın Bizans surlarını yarıp geçmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "TÜRK" adıyla yeni bir devlet kurmasının yegane sebebi; bu milletin hürriyet sevdasıdır. Atamızın, namus bildiği vatanını düşman çizmelerine çiğnetmemiştir, çiğnetmeyecektir. 

 

ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE'DE TARİH YAZAN TÜRK ORDUSUNUN DEVAMIDIR

 

Sakarya'da destan yazan bu millet, Çanakkale'de tarihe not düşmüştür; Türk milleti bir oldukça, tüm ordulara kafa tutacak, asla bileği bükülmeyecek, vatanı elinden alınamayacaktır. İşte, Türk milletine bu ruhu aşılayan yegane inanç; birlik ve beraberlik sevdasıdır. Herkes bilmelidir ki; Ülkücüler, Çanakkale'de tarih yazan bir ordunun devamıdır. Toprağa düşen her Mehmed, şüheda ile göğe yükselmiş, yağmur tanesi ile yeryüzüne Ülkücü olarak inmiştir. Ülkücüler, bu milletin öz evladıdır. Vatanı ve milleti için serden geçen yiğitlerdir. 

 

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ, MHP VAR

 

Şükürler olsun ki; MHP vardır, varlığı ile umut saçmaktadır. Allah'ın rızasını gözeterek, devletin ve milletin bütünlüğünü ülkü edinen kutsal çatıdır. Bu mücadeleyi kutlu kılan ise Ülkücü kardeşlik hukukudur. Birlik ve beraberlik inancıdır. Omuz omuza bir duruştur. Bu hareketin evlatları, omuz omuza darağacına yürümüştür. İşkenceler görmüş, kurşuna dizilmiş, şehit düşmüştür. "Önce seni assınlar Selçuk, sen bana dayanamazsın" diyen Halil Esendağ ile Selçuk Duracık; bu inancın, bu birlikteliğin mahşerdeki en büyük nişanesi olacaktır. 

 

ASLA YILMAYACAĞIZ PES ETMEYECEĞİZ

 

Bizler, zor günlerde birbirine kenetlenmesini bilen bir nesiliz. Dondurucu soğukta, zemheri ayazda, kavurucu sıcakta birbirine zırh olan Ülkücüleriz. Sayımıza bakmadan, kalabalıktan korkmadan hedefe yürüyen Türk Milliyetçileriyiz. Bilinsin ki; Ülkücü kardeşlik hukuku birlik ve beraberlik şiarımızdır. Asla ödün vermeyeceğiz. Kuşakta kuşağa aktaracağız. Çağlar ötesine miras bırakacağız. Dik dursun inanmış her Ülkücü, omuzlarımız geniştir. İnancımız tam. Asla yılmayacağız, pes etmeyeceğiz. Tüm zorlukları, dik duruşumuz ve kol kola yürüyüşümüz ile aşacağız.

 

AYAĞI TİTREYİP GÖZÜ KORKANLARA ALDIRIŞ ETMEDEN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

 

Ayağı titreyenlere, gözü korkanlara, yüreği yetmeyenlere aldırış etmeden kararlı yürüyüşümüzden asla geri dönmeyeceğiz. Varlık kavgamızı, Ülkücü kardeşlik hukuku ile sürdüreceğiz. Rabbim, bu kutlu yürüyüşümüzde bizlere güç versin. İnancımızı baki eylesin. Omuz omuza olduğumuz yiğit dava arkadaşlarımızla Turan'ı görmeyi nasip eylesin. Ülkücü Hareketi muzaffer kılsın. Her Ülkücüyü korusun, kollasın Ülkücü kardeşlik hukukunu daim eylesin.
 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin İl Başkanı, Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkücüler, hedef alan, Ülküdaşlık hukuku, kardeşlik, pes etmeyeceğiz, Ülkücü Hareket, Milliyetçilik, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı