MHP'den Erken Seçim Konusunda Önemli Hatırlatma
Haber Detayı
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 17:13 Bu haber 2012 kez okundu
 
MHP'den Erken Seçim Konusunda Önemli Hatırlatma
MHP, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve erken seçimin nasıl yapılabileceği konusunda muhalefete önemli hatırlatmalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'den Erken Seçim Konusunda Önemli Hatırlatma

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre seçimlerin erkene alınması mevzuatını bir türlü anlamak istemeyen muhalefete hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını savunan muhalefetin yanıldığını belirterek, erken seçimin yapılma şartlarını açıkladı.

 

ERKEN SEÇİM İSTEYEN MUHALEFETE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre seçimlerin nasıl erkene alınabileceğini konusunun bir uzmanı olarak açıklayan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Erken seçim dilenciliği yapanların son kez dikkatine sunulur. TBMM, üye tam sayısının beşte üç çoğunluğuyla seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Bu halde TBMM genel seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır.'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN' HUKUKEN TEKRAR ADAY OLABİLİR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını savunan muhalefete hukuki hatırlatmalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Cumhurbaşkanının seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde TBMM genel  seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçimi birlikte yapılır. Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde, Cumhurbaşkanı bir defa daha aday olabilir. Mevzuatın tamamı bu.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, erken seçim, yapılma şartları, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Erdoğan aday, olma durumu, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı