MHP'li Feti Yıldız: Seçim Kanunu Teklifine Ek Yapılacak
Haber Detayı
26 Mart 2022 - Cumartesi 20:31 Bu haber 2928 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız: Seçim Kanunu Teklifine Ek Yapılacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi'ne muhalefeti daha da kızdıracak değişikliklerin ekleneceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız: Seçim Kanunu Teklifine Ek Yapılacak

Ak Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi ile oyunları bozulan muhalefet partisi sözcülerinden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in isim vererek kendisini hedef almasına cevap veren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhalefet partilerini ilk haliyle telaşlandıran Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi'ne, TBMM'de görüşülürken muhalefeti daha da kızdıracak değişikliklerin ekleneceği imasında bulundu.

 

FETİ YILDIZ, SEÇİM KANUNU DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ'NİN DETAYLARINI AÇIKLAMIŞTI

 

Ak Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi'ni, ''Kanun değişikliği teklifi ile ittifakı oluşturan siyasi partilerin her birinin çıkaracağı milletvekili sayısı, her seçim bölgesinde ittifak içinde elde ettiği oy sayısı esas alınarak genel D’Hondt uygulamasıyla belirlenecek. Siyasi partiler seçim bölgesinde gerekli oy oranına ulaşmadan, içinde bulunduğu ittifakın artık oyundan faydalanarak milletvekili çıkaramayacaktır.'' sözleriyle açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bu teklif ile muhalefetin erken seçim isteme kozunu ellerinden aldıklarını ve İttifakın artık oyu ile Meclis’e girme hayali kuran Pazarlık Partilerinin planlarını suya düşürdüklerini belirterek, tuzağı bozulan muhalefetin şoka girerek telaşa kapıldığını söylemişti.

 

CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN MHP'Lİ FETİ YILDIZ'A CEVAP

 

Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi'nin muhalefeti telaşlandırdığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'a cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Ak Parti ve MHP, Seçim Kanunu'nu değiştirdi diye onlar kazanacak diye bir şey yok. Onları kurtaracak bir Seçim Kanunu'nu değil Feti Yıldız; kaldırıp getirirseniz Einstein yazsa öyle bir matematik formülü yok artık. Değil MHP'li Fethi Yıldız, Alman Fizikçi Einstein gelsin bütün matematik formüllerini alt üst etsin, Ak Parti ve MHP’yi iktidarda tutacak bir seçim formülü bulmaları mümkün değil. Seçim Barajını MHP'ye göre ayarlamışlar ama boylarının ölçüsünü alacaklar.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN CHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL'E CEVAP

 

Muhalefet partilerini ilk haliyle telaşlandıran Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi'ne TBMM'de görüşülürken muhalefeti daha da kızdıracak değişikliklerin ekleneceği imasında bulunarak, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP’nin grup başkan vekili hiperaktif Özgür Özel; Seçim ve Siyasi Partiler Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi iç dengeni hayli bozmuşa benziyor. Şahsımla ilgili ileri geri lakırtılar ediyorsun. Bir alegori yaparak 'Turpun büyüğü heybede' desem muhtemelen havale geçirirsin.'' dedi.

 

FETİ YILDIZ: CUMHUR İTTİFAKI ÇIKAR İÇİN DEĞİL OYUNLARI BOZMAK İÇİN HAMLE YAPTI

 

Çıkar hesapları üzerine kurulan muhalif ittifakın, Cumhur İttifakı'nı çıkarcılıkla suçlamasını manidar bularak, ''Kuruluş gayeleri, motivasyonları farklı olan 6+1'lik pazarlık kümelenmesi ile parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları dışında milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede tarihi bir birliktelik olan Cumhur İttifakını kıyaslamak gerçeklikten kopmaktır, dahası bilime hakarettir.'' iki ittifak arasındaki farkı ortaya koyan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Seçim Kanunu Değişikliği Teklifi ile muhalefetin oyunlarını bozduklarını hatırlatarak, ''Milletvekilli dağılımında ittifak etkisinin kaldırılması, her partinin kendi aldığı oy üzerinden milletvekili çıkarabilecek olması pazarlık partilerinin hesaplarını alt üst etti. Malum medya, seçim kanunu teklifi üzerinden yaptığı simülasyonlarla şapkadan Fil çıkarmaya çalışıyor. Kanun teklifiyle, politik bir yere kurulmak için ihaneti taktik hareket ve önemli bir proje olarak pazarlayan sefillerin alacağı mesafe kalmamış tezgah yerle bir olmuştur.'' dedi.

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Seçim Kanunu, Değişikliği Teklifi, muhalefeti kızdıracak, değişiklikler, eklenecek, TBMM, oyun bozuldu, MHP, Ak Parti
Yorumlar
Haber Yazılımı