MHP'li Feti Yıldız: Korkunun Ecele Faydası Yok
Haber Detayı
25 Haziran 2022 - Cumartesi 20:19 Bu haber 2601 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız: Korkunun Ecele Faydası Yok
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhaliflerin kendilerini düşürdüğü durum hakkında benzetme yaptı. Muhalifleri çıldırtan açıklamalar.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız: Korkunun Ecele Faydası Yok

Yalan ve yanlış bilgininin sosyal medyada yayılmasının ve haberleştirilmesinin engellenmesine karşı çıkan muhaliflerin kendi kendilerini ele vermesi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, iyi niyet sahibi vatandaşların ahlak ve hukuk kurallarından rahatsız olmayacağını hatırlatarak, yasanın çıkmasından korkan muhaliflerin halini güçlü ışık kaynağı karşısında panikleyip korkan yarasaların haline benzetti.

 

MUHALİF CENAH KANUN TEKLİFİ'NDEN RAHATSIZ OLDU

 

Ak Parti ve MHP'nin, halk arasında korku ve panik oluşturmak amacıyla yalan yanlış bilgilerin sosyal medyadan yayılmasını ve medyalarda haberleştirilmesini engellemek, internet medyacılığına düzenleme getirmek için hazırlayıp TBMM'ye sunduğu Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi, muhalif cenahı rahatsız etti. Söz konusu Kanun Teklifi'nin basın ve sosyal medyadaki muhalif seslerin susturulması için yapıldığını iddia eden muhalif cenahtaki bazı Sivil Toplum Kuruluşları tepki açıklamaları yaparken, konuya ilişkin muhalefet partileri de peş peşe açıklama yaptı. 

 

YALAN HABERLERİN ENGELLENMESİNE KARŞI ÇIKAN MUHALİFLER, KENDİLERİNİ ELE VERDİ

 

Siyasi iktidarı yıpratmak amacıyla ortaya atılan yalan haberlerin yarısından fazlasının yurt dışı kaynaklı sosyal medya hesaplarından paylaşıldığı tespit edilirken, aynı yalan haberlerin Türkiye'deki muhalifler tarafından da algı oluşturmak amacıyla defalarca paylaşıldığı tespit edildi. 6'lı muhalif ittifak temsilcilerinin, yeni çıkacak yasadan bu kadar rahatsız olması ve peş peşe açıklamalarda bulunması ise esasen kendilerini ele veren bir durum olarak değerlendirildi.

 

CHP VE İYİ PARTİ'DEN KANUN TEKLİFİ'NE TEPKİ

 

Ak Parti ve MHP'nin TBMM'ye sunduğu Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'ne karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir sansür teklifi getirmişler. Kendilerinin eleştirilmesini istemiyorlar. Basın ve düşünce özgürlüğüne yasak getirmeye çalışıyorlar. Bu teklif parlamentoda yasalaşırsa, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz.'' tepki gösterirken, ittifak ortağı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Neymiş? Yalan habere karşı önlem alacaklarmış. Dezenformasyonla mücadele edeceklermiş. Sosyal medya yalancıymış. Eleştirileri haber yapanlar yalancıymış. Bu yasa, televizyon ve gazeteler üzerinde kurulan baskıyı internete taşıma sevdasıdır, yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Bu yasa, bir istibdat yasasıdır." ifadelerini kullanarak, Kanun Teklifi'nin yasalaşmasını istemediğini ortaya koydu. 

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN MUHALEFETE CEVAP: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK 

 

Yalan bilgi ve haberleri yaymak suretiyle oluşturulan algılarla Türk Milletinin yönlendirilmeye ve yönetilmeye çalışıldığına dikkat çekip, iyi niyet sahibi vatandaşların ahlak ve hukuk kurallarından rahatsız olmaması gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM'ye sundukları Dezenformasyonla Mücadele Kanun Teklifi'nin yasalaşmasıyla oyunları bozulacak olan muhaliflerin telaşa kapıldığını belirterek, ''Güçlü bir ışık kaynağından yarasalar ne kadar panikliyor ve korkuyorsa, dezenformasyon yasasından da yalan üretim merkezleri bir o kadar panikledi ve korkuya kapıldı. Ama; Korkunun ecele faydası yok.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, muhalifler, kendilerini, düşürdüğü durum, hakkında, benzetme yaptı, çıldırtan açıklama, İktidar, Ak Parti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı