MHP'li Feti Yıldız Eski Unvanlı Siyasetçilere Fena Çaktı
Haber Detayı
07 Eylül 2021 - Salı 14:11 Bu haber 2103 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız Eski Unvanlı Siyasetçilere Fena Çaktı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye'de demokrasiyi yozlaştıran siyasi parti ve liderlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız Eski Unvanlı Siyasetçilere Fena Çaktı

Yeni kurulan siyasi partilerle ilgili sık sık açıklamalar yaparak siyasi yozlaşmaya dikkat çeken MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, desise ve entrikayla parti başkanı olmakla lider olunamayacağını belirterek, 120 siyasi partiden sadece 20 tanesinin seçimlere katılabildiği Türkiye'de eski ünvanlı bazı kişilerin kurduğu Pazarlık Partilerinin demokrasiyi yozlaştırdığını söyledi.

 

MHP'Lİ YILDIZ ARALIK AYINDA SİYASİ YOZLAŞMAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

 

Aralık ayında yaptığı açıklamada, Türkiye'de son 11 ayda kurulan 21 siyasi partiden 10 tanesinin hiç üyesi olmayışını siyasi yozlaşma olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, siyasi partilerin toplumsal talepten dolayı kurulmamasının Türkiye'de siyasi yozlaşmayı arttırdığını söylemişti. Siyasi parti kurmayı Anonim Şirket kurmaktan daha karlı bulan bir zihniyetin varlığından sözeden MHP'li Yıldız, TV'lerde sıkça boy gösteren siyasi parti yöneticilerinin demokrasiyi dejenere etmesine bir çözüm bulunması gerektiğini söylemişti.

 

MHP'Lİ YILDIZ'DAN SİYASİ YOZLAŞMA HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

 

Bir siyasi parti liderinin nasıl olması gerektiğine yönelik, ''Lider; Bir ideolojiyi temsil eder, stratejik düşünür, küçük  hesaplar içinde olmaz, kararlıdır, karizmatiktir, Dünya nimetlerini umursamaz, cömerttir, merttir, elini taşın altına koymaktan çekinmez. Desise ve entrikayla parti başkanı olmakla lider olunmaz.'' değerlendirmesini yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye'deki siyasi yozlaşma konusunda yeni yaptığı açıklamada, ''Ülkemizde, şimdilik 120’nin üzerinde Siyasi Parti var. 24/3/2021  tarihli YSK kararına  göre bunlardan 20’si seçimlere katılabiliyor. Hizip ve tabela  partilerini bir yana ayırırsak, demokrasiyi en çok da eski unvanlı bazı kişilerin kurduğu Pazarlık Partileri yozlaştırıyor.'' dedi.

 

  Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Türkiye, demokrasiyi yozlaştıran, siyasi parti, liderler, siyasi yozlaşma, yeni kurulan, siyasi parti, siyaset, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı