Cumhurbaşkanlığı'ndan Ülkü Ocakları'na Destek
Haber Detayı
06 Eylül 2021 - Pazartesi 19:33 Bu haber 3909 kez okundu
 
Cumhurbaşkanlığı'ndan Ülkü Ocakları'na Destek
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın açıkladığı Permakültür Projesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla desteklenen bir proje olduğu öğrenildi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Cumhurbaşkanlığı'ndan Ülkü Ocakları'na Destek

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından açıklanan, şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan bir tasarım modeli olan Permakültür projesinin, Cumhurbaşkanlığı kararıyla desteklenen bir proje olduğu öğrenildi.

 

YILDIRIM VE DİYADİN'İN PERMAKÜLTÜR PROJESİ ÜZERİNE YAPTIKLARI PAYLAŞIMLAR

 

Gazeteci yazar Osman Diyadin'in sosyal medya hesabından yaptığı, ''Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı Türkiye'nin sorunları önceden görüp önemli projeler geliştirerek örnek oluyor. En güzel örneği sürdürülebilir bir yaşam, sürdürebilir tarım için ortaya konan 'Permakültür' projesi oldu. Projenin Cumhurbaşkanlığı kararı ile desteklenmesi gurur verdi.'' paylaşımına cevap veren Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ''Ülkü Ocakları olarak, gelecekte ülkemizde ve dünyada yaşanabilecek sorunlara bugünden kurtarıcı çözüm yolları hazırlıyor ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Permakültür projemize gösterdiği ilgi ve alaka için kıymetli gazeteci Osman Diyadin'e teşekkür ediyorum.'' dedi. Bu iki paylaşım üzerine, Permakültür Projesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla desteklenen bir proje olduğu öğrenildi.

 

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN PERMAKÜLTÜR PROJESİ

 

Gelecekte dünyayı küresel bir gıda krizinin beklediği öngürülürken gençlerin tarım konusundaki farkındalığını arttırabilmek için Permakültür projesini başlattıklarını açıklayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, ''Ülkü Ocakları olarak dünyada ve ülkemizde yaşanabilecek bir çok soruna çözüm üretebilmek adına yeni bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Yeni dönemde tüm il ve ilçe ocaklarımızda Permakültür yani Sürdürülebilir Tarım projemizi başlatıyoruz. Permakültür, özellikle şehirlerde; balkon, teras ve bahçe gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan bir tasarım modelidir. Ülkü Ocakları olarak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in 9 ışık doktrininde ki 'köycülük ilkesi' ve aynı zamanda liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in 'toprağın dili tarımdır' anlayışı çerçevesinde harekete geçiyoruz.'' demişti.

 

ÜLKÜ OCAKLARI'NIN PERMAKÜLTÜR PROJESİ CUMHURBAŞKANLIĞINCA DESTEKLENEN BİR PROJE

 

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın açıkladığı Permakültür Projesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla desteklenen bir proje olduğu öğrenildi. Permakültür Projesi'nin, Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirtilen 'Yeşil Mutabakat Eylem Planı' kapsamında desteklenecek projeler arasında olduğu belirtildi. 

 

YEŞİL MUTABAKAT EYLEM PLANI VE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı gereğince, uygulamayı takip etmek için 'Yeşil Mutabakat Çalışma Grubu' oluşturuldu. Çalışma Grubuna yardımcı olması için ihtisas çalışma gruplarının oluşturulacağı, ilgili kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcilerinin faaliyetlere katılabileceği belirtildi. Yeşil Mutabakat Eylem Planının uygulanması sürecinde, ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardımın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacağı belirtildi.

 

YENİ ORTA VADELİ PROĞRAM

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 2022-2024 dönemini kapsayan Yeni Orta Vadeli Programında, iklim değişikliğinin etkisini tüm dünyada daha şiddetli bir şekilde göstermesinin, sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde yeşil ekonomiye geçiş sürecinin önemini artırdığı belirtildi. Program döneminde küresel değer zincirleriyle bütünleşme ve daha fazla uluslararası yatırım çekme sürecinin, bu yeni anlayış çerçevesinde Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nda yer alan hedef ve eylemler de dikkate alınarak şekilleneceği belirtildi.

 

YEŞİL DÖNÜŞÜME YÖNELİK AR-GE ÇALIŞMALARI DESTEKLENECEK 

 

Yeşil dönüşümü hızlandırmak amacıyla Ar-Ge çalışmaları desteklenerek yeşil üretim için gerekli teknolojiler geliştirilecek ve yaygınlaştırılacak. Yeşil OSB ile yeşil endüstri bölgesi sertifikasyon sistemi tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. Finansal sektörün düzenleyici çerçevesi sanayinin yeşil dönüşümünü kolaylaştıracak şekilde geliştirilecek.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Ahmet Yiğit Yıldırım, Perma kültür Projesi, Cumhurbaşkanlığı, kararı, proje desteği, tarım projesi, gıda üretimi
Yorumlar
Haber Yazılımı