MHP'li Ersoy: Türkiye'nin Gelişimini Hızlandıran Adımdır
Haber Detayı
18 Şubat 2022 - Cuma 13:37 Bu haber 3563 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Türkiye'nin Gelişimini Hızlandıran Adımdır
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye'nin kültürel ve ekonomik gelişimini hızlandıran hamlesi hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Ersoy: Türkiye'nin Gelişimini Hızlandıran Adımdır

Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 96. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, dünyanın bir çok gelişmiş ülkelerinden önce kadın ile erkeği eşit kılan yasaların kabul edilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milletinin ilerlemesine yönelik önemli bir hamle yaptığını söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN KÜLTÜREL VE EKONOMİK GELİŞİMİNİ HIZLANDIRAN ADIM

 

Kadın erkek eşitliğini kabul eden ülkelerin kültürel ve ekonomik alandaki gelişmesine dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Türk Medeni Kanunu'nun Türk toplumuna kazandırdığı en önemli yeniliklerden biri kadın-erkek eşitliğini getirmiş olmasıdır. Bir ülke, eğitim, hukuk ve istihdam gibi önemli toplumsal alanlarda kadın-erkek eşitliğini kabul eder, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırırsa kültürel, ekonomik gelişimini hızlandırmış olur.'' dedi.

 

MEDENİYET YOLUNDA ATILAN EN ÖNEMLİ ADIMLARDAN BİRİSİ

 

Dünyanın bir çok gelişmiş ülkelerinden önce kadın ile erkeği eşit kılan yasaların kabul edilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milletinin ilerlemesine yönelik önemli bir hamle yaptığını belirten MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Doksan altı yıl önce bugün kabul edilen Türk Medeni Kanunu, çağdaş medeniyet yolunda atılan en önemli adımlardan biridir. Kadın ile erkeği eşit kılan Medeni Kanun'un kabul edilmesiyle kanun önünde kadın-erkek eşitliği sağlanmış, kadınların ve toplumun ilerlemesinin önü açılmıştır. Bu vesileyleve Medeni Kanun'un oluşmasında emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum.'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, Türkiye, kültürel ve ekonomik, gelişimini hızlandıran, hamlesi, kadın erkek eşitliği, Medeni Kanun, MHP, kabulü
Yorumlar
Haber Yazılımı